«Невидимі дружинники»: третина громадських формувань Рівного зі сприяння поліції не працює

Хоча на папері вони зареєстровані

Найкраще працюють представники "СОМу" (фото з сайту "Золоті сторінки Рівного")

Громадські формування зі сприяння поліції - це організації, члени яких повинні допомагати поліцейським охороняти громадський порядок. Колись членів таких формувань називали "народними дружинниками". У них повинні бути форма і відповідні посвідчення. 

У Рівному зареєстровано дев’ять громадських формувань зі сприяння поліції: «СОМ», «Сокіл», «Козацька самооборона», «Захисник», «Щит», «Характерник», «Антикримінал», «Варта» та «Барс». Але фактично з них діють тільки шість. Про це розповів на засіданні міськвиконкому начальник відділу превенції міськвідділу поліції Рівного Юрій Лесько:

За вісім місяців цього року громадськими формуваннями було здійснено 3780 виходів.

 

З них найбільше виходів здійснив рівненський загін сприяння міліції «СОМ» - 3264 виходи, тобто 10983 людиновиходи при штатній чисельності всіх членів громадського формування 367 осіб. Тобто понад 100 виходів на кожного.

Юрій Лесько

За словами Юрія Леська, серед трійки тих, які активно працюють і співпрацюють з поліцією, також

«Козацька самооборона» і «Сокіл».

Трохи менше виходів на охорону громадського порядку було у членів «Захисника» та «Щита». А «Характерник» не узгоджував взагалі свою діяльність з поліцією, хоча і мав би це робити, і його члени були помічені хіба на сесіях міської та обласної рад. А ось представників «Антикриміналу», «Варти» та «Барсу» поліцейські жодного разу на охороні громадського порядку не бачили. 

Міський голова Рівного Володимир Хомко на це заявив:

Я б краще дав більше грошей поліції і не треба ті громадські формування.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень