Через мотопомпу 30 жителів Рівненщини заблокували дорогу поліцейським

Рейди правоохоронців поїхали на Полісся

4 вересня заступник прокурора області Мирослав Пацкан здійснив виїзд до Сарненського та інших районів Рівненської області для прийняття участі в проведенні слідчих (розшукових) дій спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Виїзди здійснили майже у всі місця масового незаконного видобування бурштину-сирцю,так звані «клондайки» і розпочали низку кримінальних проваджень

4 вересня розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за опір працівникові правоохоронного органу, поєднаний з примушенням цих осіб шляхом насильства або погрози застосування такого насильства до виконання явно незаконних дій.

Близько 30 місцевих жителів зрізаними деревами заблокували дорогу службовому автомобілю працівників поліції,  коли ті везли вилучену мотопомпу до Рокитнівського відділення поліції. Мотопомпу вилучили на території Сехівського лісництва. Людей, які перекрили дорогу, правоохоронці закликали залишити місце події, не вчиняти їм опору з метою належного виконання останніми своїх службових обов’язків. Але ті не реагували, натомість поводили себе зухвало, погрожували поліцейським фізичною розправою та нанесенням тілесних ушкоджень.

Особи активних учасників протиправних дій встановили, нині вирішується питання щодо повідомлення останнім підозри про вчинення кримінального правопорушення та обрання їм запобіжних заходів.

Також, 4 вересня в одному з кварталів Ясногірського лісництва, урочище «Гальбин», виявили свіжі місця незаконного видобування бурштину - значну кількість канав та ям, які виникли в результаті розмивання верхнього шару ґрунту. На територію Ясногірського лісництва скерували спеціальну техніку для засипання більше як 200 метрів штучно створених меліоративних каналів, з яких старателі здійснювали забір води.

За цим фактом розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Як зазначив заступник прокурора області Мирослав Пацкан, проведені спільні виїзди засвідчили, що вжиті правоохоронцями області заходи щодо протидії незаконному видобуванню бурштину є недостатніми та потребують значної активізації.

Наявність корупційної складової серед окремих посадових осіб є однією із основних причин того, що бажаних результатів щодо протидії незаконному видобутку бурштину не досягнуто.

За словами заступника прокурора області, такі спільні виїзди та рейди будуть постійними і вивчатимуть  діяльність посадових осіб, причетних до правопорушень, пов'язаних з видобуванням бурштину.

На наступному тижні проведуть засідання міжвідомчої робочої групи з цих питань з метою вжиття додаткових, реальних заходів для забезпечення ефективного та своєчасного виявлення, розкриття та розслідування правопорушень, пов’язаних з незаконним видобуванням, скуповуванням, переміщенням та контрабандою бурштину.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень