Нестачу вітаміну В12 помітно на обличчі. З лівого боку

Цей вітамін бере участь у створенні еритроцитів та відповідає за здорову нервову систему

Вітамін В12 відповідає за низку надважливих процесів в організмі. У разі виникнення дефіциту цього вітаміну, організм може сигналізувати про проблему різними способами.

Наприклад один з пацієнтів мав певні неврологічні проблеми. Скаржився на оніміння лівої сторони обличчя, лівої рути та коліна. Це сталося за кілька тижнів після перенесеного оперізувального лишаю, який вражає саме лівий бік.

 

Лікарі вирішили перевірити у нього рівень вітаміну В12 та рівень фолієвої кислоти, - розповідають експерти.

Результати дослідження показали, що рівень B12 був низьким, а антитіла до внутрішнього фактора були негативними. Йдеться про білок, який з'єднується з B12 у шлунку для поглинання вітаміну.

Пацієнту призначили внутрішньом'язові ін'єкції, але той не хотів до кінця життя робити уколи. Тож йому порадили змінити раціон. Зокрема збільшити рівень споживання вітаміну В12.

Можна додавати дріжджовий екстракт та обов’язково хліб, крім білого.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень