Нескінченні автовідповідачі та листи у конвертах: українка розповіла про британську неповороткість

Жінка жила у Лондоні протягом року

Творча директорка державної установи Український інститут у Києві – Тетяна Філевська разом із дочками (трьох та шести років) протягом року жила у Лондоні.

Її історію розповідає Главком.

Порівнюючи деякі аспекти життя в Україні та Великій Британії, Тетяна відзначила, наскільки гнучкою та якісною є вітчизняна сфера послуг.

Наприклад, кур'єрська доставка.

У Лондоні у Тетяни були ситуації, коли вона не могла отримати доставку тільки тому, що кур'єр не міг знайти її адреси, не знав, як додзвонитися і просто їхав, а наступну доставку доводилося чекати два тижні.

В Україні споживачам кур'єри нерідко привозять замовлений товар в день замовлення або наступного дня.

Також пані Філевська позитивно відгукується про індустрію краси в Україні (масаж, перукарні, манікюр), яка є якіснішою за більш доступними цінами.

Тетяна Філевська. Фото Главком

А ще вона відзначає сферу банківських послуг, яка в Україні відрізняється більшою оперативністю, дозволяє відкрити рахунок у кілька кліків на смартфоні. Навіть якщо й потрібно прийти до банківського відділення в Україні, усе займає значно менше часу.

У Британії тільки відкриття рахунку у Тетяни зайняло 10 днів.

Особливо неповороткою у Британії, на думку пані Філевської, є система взаємодії з державними службами.

Для вирішення будь-яких питань ти маєш телефонувати, і кожен такий дзвінок може тривати годинами.

 

Ти змушена слухати нескінченні автовідповідачі, після чого тебе перенаправлятимуть на операторів, допоки потрібна людина врешті не оформить електронну заявку з твоєї справи.

 

Результат отримаєш звичайним листом у конверті, – розповіла українка.

Щодо оренди та комунальних послуг житла, то у столиці Британії ця тема, на думку Тетяни Філевської, є однією з найгостріших.

Соціальне житло у Британії

У Лондоні величезний дефіцит житла. Причому ринок сформований таким чином, що квартиру здадуть тому, хто запропонує найкращі умови. І питання не тільки у грошах.

На якість пропозиції впливає склад вашої сім'ї, рівень достатку, надійність джерел доходу, та як давно ви працюєте в компанії і чи маєте додаткові джерела доходу. Плюс сама вартість оренди є дуже високою, – зазначила жінка.

Щодо оплати комунальних послуг, то тут йдеться про високі суми за невисоку якість.

 

Тетяна каже, що 15-16 градусів тепла у британських будинках взимку вважається цілком нормальним явищем.

 

Також типовими для британських будинків є протяги.

Британці мають багато старовинних будинків, які необхідно реставрувати за певними нормами. Тому заміну вікон люди іноді змушені чекати роками і платити за це божевільні гроші. У результаті віконна рама може бути з гнилого дерева і пропускати холод, але її не можуть заміняти. Тому найкращий порятунок від холоду – це тепліше одягатись, – розповіла вона.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень