Непроста історія AetherSX2 й інші 3 емулятори Android, які варто спробувати

Інколи цікаво зазирнути у минуле

У світі відеоігор, де всі переймаються наступною великою грою, іноді корисно згадати минуле.

Для цього якнайкраще підходять емулятори Android, адже вони дають нам змогу насолоджуватися улюбленими іграми нашого дитинства попри те, що їхні розробники вже перейшли до модніших та більших проєктів. Вони, у поєднанні з Android-браузером, активно набирають популярність в ігровому світі. 

Тому фанатів ігор на Android шокувала новина про те, що популярний емулятор AetherSX2 більше не оновлюватиметься. Чому так сталося і як можна й надалі грати в улюблені класичні ігри?

Чому AetherSX2 більше не оновлюватиметься

Розробників AetherSX2 легко можна зрозуміти: коли обчислювані технології дають змогу насолоджуватися кінематографічним зображенням навіть в онлайн-казино, AetherSX2 повертає нас у дитинство. Тодішні ігри не були надреалістичними чи разючими, але ж вони були такими класними. 

Це й було головною мотивацією для створення аналога популярного емулятора PCSX2 для Android: насправді «Tahlreth», розробник, створив свій продукт за ліцензією і з використанням коду відомого PCSX2. 

Успіх цього продукту був разючим. Одразу після оприлюднення в грудні 2021 року, AetherSX2 зачарував гравців неймовірними можливостями. Попри те, що він найкраще працював лише на флагманських телефонах із процесором Snapdragon 845 і подібними, цей продукт започаткував нову еру гри на мобільних пристроях.

Тому новина від «Tahlreth» про припинення розроблення емулятора нажахала гравців у всьому світі. А чому? Через наплив нарікань, вимог і навіть погроз фізичної розправи від інтернет-користувачів.

Розробники AetherSX2 все самі чітко пояснили: «Із самого початку емулятор AetherSX2 був веселим хобі, а не засобом збагачення. Немає сенсу й далі працювати над хобі, яке більше не приносить задоволення. Дякую всім, хто впродовж останнього року мене не задов****в».

Але в гравців є декілька альтернатив, аби й надалі грати на Android, особливо в ігри для PS2. Тож далі розглянемо найкращі з них, аби й надалі насолоджуватися грою в класичні відеоігри.

Snes9X EX+

Фанати класичних ігор для Super Nintendo (SNES) у захваті: Snes9 EX+ вражає точністю передавання ігор на SNES, та ще і пропонує додаткові кнопки й команди. 

Такою гарною роботою цей емулятор зобов'язаний низьким вимогам до графічної підсистеми SNES проти інших консолей. Знижений рівень затримки дає гравцеві змогу насолоджуватися плавною грою, майже як у 90-х.

Крім того, можна підвищити чутливість до натискань, що покращить керування, але розчарує шибайголів. 

GENPLUSdroid

Сама назва все пояснює: GENPLUSdroid дає змогу насолоджуватися іграми для Sega Genesis на Android, а це може не сподобатися деяким конкурентам. 

Чи не найголовнішою проблемою є адаптація контролера Genesis до пристроїв, які тримають у руках, адже тут так багато кнопок. На щастя, це можна виправити завдяки численним налаштуванням інтерфейсу.

Після такого налаштування, плавна робота цього емулятора ідеально пасуватиме пристроям із сенсорними екранами так, що можна навіть забути, що ви граєте на Android.

DuckStation

DuckStation намагається конкурувати з іншим емулятором PlayStation – Aether – але поступається йому в якості, здебільшого через не таке відчуття під час гри, адже не всі дії гравця сприймаються належним чином через надвисоку сприйнятливість, що дуже важко виправити. 

Але в цьому емуляторі є сила-силенна налаштувань, за допомогою яких можна обрати класичний контролер PS із D-pad або з одним чи двома аналоговими стіками.

Цей емулятор легко справляється з низькотехнологічними вимогами PS1, тому ним напрочуд приємно користуватися. 

PPSSPP

Можливо, успіх PSP був лише тимчасовим, але навіть сьогодні вона живе завдяки чудовому емуляторові для Android. 

Не дивно, що ігри для PSP чудово почуваються у такому форматі, адже вони створювалися саме для пристроїв, які тримають у руках. Але PPSSPP має найкращу сприйнятливість натискань, саме тому ви не розчаруєтеся в його роботі. 

Іншим важливим складником успіху PPSSPP є графіка – дуже швидко ви вважатимете, що тримаєте справжню PSP, а не власний мобільник чи планшет. 

Проте слабким місцем залишається одночасне натискання «бокових» кнопок і аналогового стіка, адже на пристроях з Android таке не легко повторити, тому такі комбінації можуть давати непередбачувані результати.

Але, зрештою, саме PPSSPP є головним емулятором PSP, завдяки якому ігри для цієї консолі дуже добре почуваються в ОС Android. 

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень