Неочікуване відкриття: вітамін молодості й краси збільшує ризик інсульту

Це один з найпопулярніших вітамінів

Один з найпопулярніших вітамінів, яким багато людей захоплюються задля підтримки молодості та краси, збільшує ризики геморагічного інсульту. І це вітамін Е

Науковці досліджували вплив надмірного споживання вітаміну на здоров'я, і одним з найнебезпечніших виявився вітамін Е.

 

За постійного його вживання збільшується ризик крововиливу в мозок на 22%.

У дослідженні брали участь 118 тис. осіб. Протягом 12 років половина з них щодня приймала добавки з вітаміном Е, а інша половина – плацебо.

За цей час серед учасників було зареєстровано 223 геморагічні інсульти. І всі вони в тієї частини групи, яка пила вітаміни.

Крім того, вчені встановили, що щоденне приймання 400 мг вітаміну Е (протягом семи та більше років) призводить до збільшення ризику раку передміхурової залози в чоловіків на 17%.

З огляду на важкі наслідки для здоров’я, слід відмовитися від невибіркового широкого використання вітаміну Е, – заявили дослідники.

Однак, не все так однозначно. Той самий вітамін Е, навпаки, знижує ризик іншого інсульту – ішемічного.

Дослідники підрахували, що з кожних 1 250 осіб, які приймають вітамін Е, один додатковий геморагічний інсульт може виникнути тільки в одного.

З іншого боку, приймання вітаміну Е може запобігти одному ішемічному інсульту серед 476 осіб.

Вітамін Е – незамінний жиророзчинний вітамін, відомий своєю здатністю захищати клітинні мембрани від ушкоджень, спричинених окисленням.  Це особливо важливо для підтримки здоров’я серця і кровообігу, шкіри, нервів, м’язів.

Уся справа, очевидно, в дозах. Дози, які призначали пацієнтам у дослідженні, у 44 рази перевищували рекомендовані в Європі 12 мг.

Достатню кількість вітаміну Е людина може отримати за умови правильного харчування, без додавання синтетичних вітамінів.

Для цього в раціон варто додавати насіння пшениці та горіхів, а також рослинні олії, лосось, авокадо, ківі, болгарський перець.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень