Чи справді в аптеках Рівного дефіцит популярних жарознижувальних препаратів і до чого тут «Омікрон»

У розпал пандемії ліки проти лихоманки «розмели»?

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

До редакції Радіо Трек звернулись кілька слухачів із повідомленням про те, що не в усіх аптеках Рівного можна купити парацетамол.

Мовляв, у деяких аптечних мережах парацетамол треба замовляти і чекати кілька днів. 

Інформацію про те, що попит на жарознижувальні та противірусні препарати на Рівненщині зріс через високу захворюваність на ковід та ГРВІ, підтвердили у Держлікслужбі.

Майже рекорд: на Рівненщині - багато нових хворих на СOVID-19

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

А от новини про те, що в аптеках дефіцит якихось ліків – спростували.

 - За нашими даними дефіциту парацетамолу в аптеках Рівного немає. Навіть якщо перевірити по лікарському додатку, то можна побачити, що лише у центрі міста 13 аптек, в яких наявний парацетамол з різним дозуванням, різних виробників.

 

У постачальників, на аптечних складах, є препарат. На Князя Володимира склад аптечний, то там 15 тисяч пачок парацетамолу, аптеки забезпечені. Тому немає ніяких підстав стверджувати, що у якихось аптеках немає парацетамолу.

 

Скарг щодо відсутності якихось препаратів жарознижувальних до нас не надходило.

 

Зрозуміло, що через зростання кількості хворих зріс попит на жарознижувальні препарати, вітаміни та інші ліки, але дефіциту немає.

 

Ситуація стабільна, медикаментів у аптеках достатньо, - повідомив начальник Державної служби з лікарських засобів у Рівненській області Сергій Лебедь.

Сергій Лебедь
Сергій Лебедь

Посадовець нагадав про популярний в Україні додаток Tabletki.ua, у якому можна перевіряти наявність тих чи інших ліків у аптеках. 

Щоправда, мешканцям Рівненщини варто розуміти, що у цьому додатку вони не знайдуть пропозицій аптечних мереж Рівного.

Ані «Рівнефармація», ані «ВІСА» не працюють із цим додатком.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Нагадав Сергій Лебедь і про те, що Держлікслужба контролює лише якість ліків та медичних виробів, які реалізують в аптечних мережах.

А от норму про мінімальний асортимент обов’язковий для аптек скасували ще у 2017-му, тож суб’єкти господарювання самі вирішують, які саме ліки та медичні засоби замовляти.

До слова, скаржитись на якість придбаного в аптеках  можна до головного офісу Держлікслужби у Рівненській області за адресою м. Рівне, вул. 16 Липня, 38.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень