Негативний вплив смаженої їжі на здоров’я можна нейтралізувати
Треба правильно обирати те, з чим це смажене їсти
Будь-які навіть дуже корисні продукти стають небезпечними, якщо їх смажити у великій кількості олії. І тут не важливо, чи йдеться про дорогу червону рибу, чи дуже жирне м'ясо – після смаження вони на організм впливають однаково погано.
Втім цей вплив на організм можна якщо не нейтралізувати повністю, то принаймні мінімізувати.
Правило доволі просте – смажене треба заїдати овочами червоного або фіолетового кольору. Саме овочі такого кольору містять антиоксиданти, які нейтралізують негативний вплив вільних радикалів.
Особливо обережно лікарі радять ставитися до великої океанічної риби, яку вирощують у промисловий спосіб. Така риба може накопичувати ртуть, яка потрапляє у воду через людську бездіяльність. А регулярне споживання такої риби може позначитися на роботі мозку.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря.
Радіо Трек: НОВИНИ