Небезпечний світильник знайшли у Рівному (ФОТО)

Фахівці управління Держпродспоживслужби назвали ряд вимог, яких не дотримався виробник

Фото ілюстративне

Магазини, які продають освітлювальну апаратуру, працівники облуправління Держпродспоживслужби перевірили у Рівному.

Під час перевірки знайшли світильник скловиробника ТОВ «Виробниче об’єднання «Укрсвітло», який продавали без інструкції, пов'язаної з безпекою, та який за результатами проведеної експертизи (випробування) не відповідає вимогам ДСТУ, повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на сайт управління Держпродспоживслужби.

Так, виробник не наніс на світильник номер моделі чи позначки типу, не виконав вимогу щодо нанесення на світильник нормованої (розрахункової) потужності, що відповідає параметрам типу чи типам ламп, на які розрахований світильник, та не наніс на нього номінальну частоту в герцах і не виконав вимогу щодо стійкості маркування після перевірки.

Крім того, світильник, що має замінювані складники чи деталі, не забезпечує умови для їхньої легкої заміни без заниження безпеки.

Виробник також не забезпечив вимоги:

  • уводи проводів мають бути гладкими, без гострих країв, нерівних швів, задирок, тощо, які можуть спричиняти пошкодження ізоляції проводів;
  • до незнімного лампового патрона щодо електричної безпеки;
  • щодо розміщення чи захищення контактних затискачів мережі так, щоб не допустити електричного контакту між струмопровідними деталями та металевими деталями, доступними для дотику стандартним випробувальним щупом, повністю зібраного для нормальної експлуатації світильника чи якщо світильник відкритий для заміни ламп чи стартерів;
  • щодо надійності кріплень ізоляційних прокладок та втулків, їх механічної, електричної міцності та стійкості до нагрівання;
  • до електричних з’єднань та струмопровідних деталей щодо передачі контактного тиску;
  • щодо конструкції гвинтових та інших (механічних) з’єднань та сальників;
  • не забезпечена механічна міцність світильника та його металевих частин.

Виробник також не дотримався вимоги щодо конструкції пристроїв для підвішування, кріплення та вимоги з механічної безпеки світильника по відсутності гострих виступів чи країв, які під час встановлення, експлуатації чи ремонтування можуть буди небезпечними для користувача. 

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень