Не тільки красиво: 5 заспокійливих трав, які можна виростити вдома

Їх легко виростити в квартирі

Ці рослини не просто красиві. Вони ще допоможуть впоратися з тривожністю і дратівливістю.

А ще їх можна виростити прямо на підвіконні, без зайвих зусиль і спеціальних навичок.

М'ята

Це найпопулярніша рослина для зниження тривожності, вона допомагає налагодити режим сну, а ще впоратися з хворобами шлунка. Насіння м'яти просто висипають у зволожений ґрунт.

Ще важливий момент - в міру зростання періодично прищипувати кінчики пагінців. Якщо цього не зробити, м'ята почне рости занадто швидко, ставати тонкою і неохайною.

Ромашка

Чай з ромашкою — чудова ідея для завершення важкого дня. Ромашка допоможе розслабитися, зняти напругу і швидко заснути. Виростити ромашку можна на підвіконні.

Звісно, симпатичних квіток з жовтою серединкою ви, швидше за все, не побачите, зате листя і стебла стануть прекрасним інгредієнтом для ароматних настоїв і відварів.

Їй потрібно світла і тепла. Зібраний урожай добре висушіть і перекладіть в коробочку або тканинний мішечок, щоб вона довше зберігалася.

Базилік

Крім відмінного смаку і яскравого аромату, базилік славиться тим, що допомагає підбадьоритися, вгамувати тривогу і стати зосередженіше. А ще зелені щільні листочки чудово доповнять будь-яке кухонне підвіконня.

Засипте насіння в широку ємність та присипте землею. Тримайте грунт вологим. Можна накрити  пакетом або кришкою, поки не з'являться перші паростки. 

Материнка

Цю траву рекомендують приймати при збоях в роботі шлунково-кишкового тракту, а ще безсонні і неуважності: якщо взимку вам складно зосередитися, материнка допоможе активізувати роботу мозку.

Її можна виростити вдома, щоправда, треба буде заморочитись. Восени можна знайти кущ материнки і взяти частину кореневища зі здоровими бруньками. Коли рослина дасть сходи, важливо видаляти частину листочків раз на тиждень, інакше кущ задеревеніє, а його лікарські властивості знизяться.

Лаванда

Лаванда на вікні виглядає дуже естетично, наповнює кімнату приємним, заспокійливим ароматом, а квіти рослини використовують для заварювання чаїв — вони допомагають розслабитися і швидше заснути, зняти спазми і головний біль.

Садять лаванду в глибокі горщики, для цього потрібно знайти вкорінений втечу, забезпечити йому нормальне зволоження, досвет і температуру від 20 до 23 градусів. Поливають кущі раз на тиждень, але дуже рясно.

Джерело: Ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень