Не спішіть вкладатися в долар: експерти порадили, що робити з гривнею перед осінньою девальвацією

Є куди надійніша валюта, ніж долар

Експерти прогнозують сезонну осінню девальвацію гривні. Але застерігають не поспішати купувати долар. Вони радять купувати золото

Це куди надійніший актив, пояснюють фахівці. Коливання цін на нього незначне, а в перспективі все одно ціна виросте. Історія не пам'ятає фактів, коли золото знецінювалося, воно тільки дорожчає. 

Ціни на золото зростатимуть вже в середині серпня, і на це є кільки причин: 

  • висока інфляція у світі;
  • підвищення ставок центробанками різних країн;
  • війна в Україні.

Якщо йдеться про короткий період зберігання накопичень, то, звісно, долар впорається з цією задачею. Проте якщо йдеться про довгострокові перспективи, золото – надійніше. 

Вірогідність зростання (вартості золота) на світовому ринку на 8-10% до кінця року. Світові ринки підштовхнуть і український, - прогнозує аналітик Андрій Шевчишин.

На сьогодні у гривнях ціна 1 грама золота така:

  •  у купівлі - 2,38 тис. грн;
  • у продажу – 3,16 тис. грн.

Звичайно, різниця між вартістю купівлі та продажу дуже велика. Тому в найближчій перспективі навряд чи вдасться отримати вигоду з покупки золота і його зворотної конвертації в гривню (при продажу). Однак на довгострокову перспективу золото – найнадійніший засіб зберігання. Адже навіть за останніх 10 років золото подорожчало практично у два рази.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень