Не робіть такого, або Чому треба позбутися афектації

Найчастіше таку поведінку можна помітити у колег, з якими ви не надто близькі

Пригадайте, чи доводилося вам помічати неприродну поведінку у людей. Коли вони ніби спеціально показують емоції, які вони насправді не переживають. Якщо спрощено - то це і є афектація. Люди імітують почуття, коли переслідують якусь тільки їм зрозумілу мету.

Надмірне збудження людина демонструє своєю мімікою, жестами, інтонацією чи тембром. Це може бути як надмірний гнів, вдавана радість чи нещирі сльози.

Найчастіше афектацію використовують як захисну реакцію, коли в розмові бракує аргументів. А буває, що таку поведінку застосовують спеціально. Найлегше емоційну фальш виявити у робочому колективі. Наприклад, колега вітає вас зі здобутками, хоча й сам був би не проти отримати премію від керівника. Або в університеті відмінник жаліється, що нічого не знає й не впевнений, чи складе іспит. Чи в сім’ї хтось применшує кулінарні здобутки, хоча точно знає, що страва смачна, і так напрошується на комплімент.

Афектація невіддільна складова політиків та ораторів, коли під час публічних виступів вони мають справити належне враження на аудиторію.

Коли ми помічаємо таку поведінку, то найчастіше відчуваємо неприємні емоції. Але не треба закриватися від такої людини, краще щиро спитати про її почуття та емоції. Щирість у наш час цінується чи не найбільше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень