Не дуже швидко, але смак – неперевершений: готуємо варення зі скоринок кавуна (РЕЦЕПТ)

Такого дива дивного ви ще точно не куштували!

Сезон кавунів – у самому розпалі. Однак мало хто знає, що вживати в їжу можна не лише м’якуш, а й скоринку смугастого гарбуза. Виявляється, з неї виходить дуже круте солодке варення ????

Інгредієнти:

  • Кавунові шкірки - 1 кг
  • Цукор - 1 кг
  • Вода - 1 л
  • Ванільний цукор - 2 пачки
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Лимон – половинка

Приготування:

Очищуємо скоринку від товстої зеленої шкірки та нарізаємо на шматочки, далі замочуємо в содовому розчині на 3 години (розчин готуємо, розмішавши 2 ст.л. соди у 2 л води).

Після цього добре промиваємо скоринки.

Варити кавунове варення будемо у три етапи.

1️⃣ У каструлю засипаємо цукор і додаємо 1 л води. Доводимо до кипіння та додаємо заздалегідь підготовані скоринки. Варимо на середньому вогні до закипання і ще 10 хв на маленькому – після закипання. Даємо настоятися приблизно 8-10 годин.

2️⃣ Після цього знову вмикаємо плиту – варимо все на середньому вогні до закипання і ще 10 хв – на маленькому. Тепер даємо охолонути десь 1,5-2 години.

3️⃣ Після остигання додаємо ванільний цукор, гвоздику й лимон. Варимо втретє на маленькому вогні годину та ще 10 хв після закипання.

Зверніть увагу, що сироп у варенні не має бути густим, бо зацукрується взимку ????

Варення розкладаємо по стерильних банках і закручуємо. Щойно консервація охолоне, її можна ховати на зиму ????

Джерело: Ukr.Media

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4
Богдана Карц

Богдана Карц

Знайдено паспорт

Знайдено паспорт на прізвище Єфімчук Анастасія.    

Загублено документи на Войцеховський

Загублено документи на прізвище Войцеховський Віталій. Прохання повернути загублене за винагороду.  

Знайдено ключі

Знайдено  ключі від автомобіля «Хюндай»    

Більше оголошень