«Не чіпайте наш працьовитий народ!» - українці встановили новий грошовий рекорд у Польщі

До питання: «Хто кого годує?»

Українці є не стільки «обузою», як -- донорами польської Економіки.

Це випливає з даних Центрального статистичного офісу Польщі (GUS).

Витрати українців у Польщі у другому кварталі 2023 року склали 1,76 млрд злотих.

 

Це майже на 300 млн більше, ніж рік тому, і на 1,1 млрд злотих більше, ніж у 2021 році.

Як відомо, через вторгнення росії в Україну, українці масово поїхали до Польщі. Це, відповідно, мало істотний вплив на економіку цієї країни.

Також звіт GUS показує, що у другому кварталі 2023 року іноземці перетнули польський кордон 43,72 млн разів.

Це на 27,8% більше, ніж за аналогічний період роком раніше.

Трафік на польсько-українському кордоні залишається досить високим. Нині у Польщі проживає близько 2 млн українців. Це впливає на в'їзди та виїзди із країни, а також безпосередньо на витрати.

До пандемії українці на касах польських магазинів та сервісних компаній залишали набагато менше грошей, ніж зараз. Нині – тенденція до зростання.

Порівняно з першим кварталом витрати українців зросли більш ніж на 351 млн злотих. Але поки що важко спрогнозувати, чи збережеться ця тенденція і надалі.

Загалом у другому кварталі 2023 року всі іноземці витратили у Польщі 11,7 млрд злотих. Це на 17% більше, ніж торік. Тоді ці витрати становили 10 млрд злотих.  

Якщо проаналізувати, хто витратив більше грошей, то левову частку покупок у другому кварталі 2023 року зробили ті, хто перетинав кордон із Німеччиною (53,1%), за ними йде Україна (17,9%), Чехія (13,5%). , Словаччина (8,2%), Литва (4,4%), Білорусь (2,7%) та росія (0,2%) 

Статистичні дані активно коментують українці у соцмережах. Настрої, зокрема, під дописом у групі lifehack.poland вказують на те, що українці хотіли б, аби якнайбільше поляків дізналися про ці цифри та переконалися, що звинувачення у надмірних соцвиплатах для біженців є безпідставними:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень