Названо найшкідливіше для здоров’я сало, яке краще не купувати
Що слід знати про сало
Для українців сало – не просто харчовий продукт, це й частина нашої культури, наша візитівка за кордоном. Люди його споживають у будь-яку пору року. Однак далеко не всі знають, що цей продукт не лише смачний, а й корисний. Та чи варто «налягати» на сальце?
Своїми знаннями про це в Instagram поділився сімейний лікар Михайло Цюрак.
Яка користь від сала?
З давніх-давен українці їдять сало. І не дарма! Адже в цьому продукті містить безліч поживних речовин. Зокрема мова йде про:
- вітамін А- корисний для зору
- вітамін D- для здоров'я кісток, зубів і м'язів
- вітамін Е- для здорової шкіри
- вітамін К- корисний для роботи серця
Ці вітаміни корисно впливають на здоров'я людини та запобігають багатьом захворюванням. Особливо серцево-судинним.
Проте корисним сало є тоді, коли його правильно споживають.
«Салом варто смакувати, але робити це треба в міру та з розумом», - наголошує сімейний лікар.
Яке сало найбільш корисне?
Українці настільки полюбляють сало, що споживають його й соленим, копченим, маринованим, вареним і смаженим
На думку лікаря, найнебезпечнішим для здоров'я людини є солоне сало (солонина по-народному).
Річ у тім, що при солінні сало майже не втрачає жодних своїх корисних властивостей.
Яке сало є найбільш шкідливим?
Сімейний лікар наголошує, що копчене та смажене сало є найбільш шкідливим для здоров'я людини!
При зловживанні такого сала неминуче підвищується ризик панкреатиту, холециститу, каміння в жовчному міхурі, збільшується рівень холестерину в крові та загострення інших недуг, – зазначає Михайло Цюрак.
Їсти сало потрібно помірно, а щоб отримати найбільшу користь, достатньо з’їсти 15-20 г. Оптимальний час для споживання сала — це ранок.
Будьте здорові!
Джерело: «РБК-Україна»
Радіо Трек: НОВИНИ