Названо колосальні суми, які залишили у Польщі українські біженці

Внесли значний вклад у польську економіку

Про таке заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції 4 березня.

Шмигаль розповів про вагомий внесок українського бізнесу в польську економіку за останні два роки.

Українські підприємці сплатили у польський бюджет 2,3 млрд євро податків та внесків на страхування, тоді як Польща витратила лише 1,1 млрд євро на підтримку українських біженців та соціальну допомогу.

Українські біженці внесли значний вклад у польську економіку, витративши 4 млрд євро, зокрема через розрахунки у магазинах.

За період 2022-2023 років українці зареєстрували у Польщі 48,4 тисячі власних компаній, які також сплачують податки в польський бюджет.

691 тисяча українців є найчисельнішою групою іноземних працівників у Польщі, які повністю сплачують податки в бюджет країни. Важливо відзначити, що українці та Україна в ці роки суттєво вплинули на ВВП Польщі, забезпечивши щорічне зростання від одного до трьох відсотків.

Джерело: inpoland.net

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень