Назвали дату, коли в Україні можна буде побачити одне з найрідкісніших місячних затемнень

Явище закриє коридор затемнень 2023 року

Днями мешканці більшої частини Європи, Африки, Азії та Австралії зможуть спостерігати глибоке напівтіньове місячне затемнення. Воно станеться у ніч з 5 на 6 травня. Це місячне затемнення закриє коридор затемнень 2023 року, що розпочався наприкінці квітня.

Зможуть побачити рідкісне затемнення й українці.

Тривалість явища становитиме 4 години та 18 хвилин, з 17:14 до 21:31 за київським часом. При цьому пік затемнення очікується о 19:22, в цей час можна буде побачити потемніння краю Місяця неозброєним оком, а саме лише ту частину місячного диска, яка перебуватиме в півтіні, повідомляє Апостроф.

Напівтіньове місячне затемнення – це явище, при якому на місячний диск падає лише зовнішня тінь Землі — напівтінь. Це не є повним затемненням, яке можливе лише тоді, коли Сонце, Земля і Місяць перебувають на одній лінії.

5 травня значна частина Місяця опиниться в напівтіні, тому затемнення називається глибоким напівтіньовим. У середині затемнення поверхня Місяця може стати темною або коричневою замість звичайного білого кольору.

Наукових доказів того, що місячне затемнення може якось по-особливому впливати на людей, немає. Однак, деякі люди, особливо чутливі та метеозалежні, можуть відчувати різні емоційні реакції, такі як збудливість, знервованість, ейфорію або відчуття тривоги та занепокоєння.

Протягом 9 годин до та після місячного затемнення астрологи рекомендують бути особливо стриманими та не вестися на провокації. Зокрема, під час вищезгаданого астрономічного явища не слід:

  • починати щось важливе — краще перенести на інший день;
  • займатися важкою фізичною працею;
  • вирушати в поїздки, подорожі;
  • стригти волосся.

Натомість рекомендується контролювати свої емоції, ретельно стежити за харчуванням та намагатися позитивно мислити.

Астрологи кажуть, що затемнення може кардинально перевернути життя деяких представників знаків Зодіаку.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень