НАЗК закриває реєстр електронних декларацій. Подякуємо суддям

Україна повертається в 90-ті

Національне агентство з питань запобігання корупції закриє реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду.

Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков у коментарі "Українській правді" після ознайомлення з рішенням КС.

Конституційний суд визнав 27 числа – і сьогодні рішення опубліковане – неконституційним доступ громадян до інформації про доходи, видатки і майно як себе, так і всіх осіб, які отримують зарплату за рахунок податків України.

Не буде реєстру декларацій  орієнтовно з 18-ї.

Рішення Конституційного суду повертає Україну не в 2013 рік, а в 1991, коли взагалі в принципі не існувало ніякого антикорупційного законодавства. Воно повністю скасовує всі механізми запобігання корупції, які були вибудувані за роки незалежності.

Реєстр не працюватиме до тих пір, поки Верховна Рада не ухвалить новий закон, яким надасть НАЗК можливість відкривати таку інформацію.

Нагадаємо, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування у власних інтересах, повідомило "Громадське". У деклараціях двох з них Національне агентство з питань запобігання корупції раніше виявило ознаки подачі неправдивої інформації.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень