«На 47 тис. грн не можна вижити»? Чиновникам і суддям повернули докарантинні зарплати (ФОТО)

Іноді – захмарні

Напередодні Конституційний суд України скасував рішення щодо обмеження максимальної заробітної плати посадових осіб в бюджетних організаціях, суддів, прокурорів, депутатів тощо.

Все почалося з того, що Верховний Суд звернувся до КСУ з клопотанням визнати такими, що не відповідають Конституції, положення окремих обмежень у зв’язку з пандемією. 

Відтак, рішенням КСУ від 28 серпня 2020 року визнано такими, що не відповідають Конституції, положення:

– ч.1 ст. 29 закону №294:

Установити, що у квітні 2020 року та на період до завершення місяця, в якому відміняється карантин, установлений Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу, заробітна плата, грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ (включаючи органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування) нараховуються у розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року.

При цьому у зазначеному максимальному розмірі не враховуються суми допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплата щорічної відпустки.

– ч. 3 ст. 29 закону №294:

Обмеження, встановлене у частині першій цієї статті, застосовується також при нарахуванні заробітної плати, суддівської винагороди, грошового забезпечення відповідно народним депутатам, суддям, суддям КСУ, членам Вищої ради правосуддя, членам Вищої кваліфікаційної комісії суддів, прокурорам, працівникам, службовим і посадовим особам НБУ, а також іншим службовим і посадовим особам, працівникам, оплата праці яких регулюється спеціальними законами.

[media=195643][media=195640]

Ці положення законів визнали неконституційними, тож вони втрачають чинність із дня ухвалення відповідного рішення.

Водночас норма, яка обмежує зарплату членів наглядових рад держпідприємств, цим рішенням не скасовується.

Кажуть, що ці люди мали до карантину ось такі зарплати у Наглядових радах відповідно -- Нафтогазу та Укрзалізниці. Невже це можливо?

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень