Найкращий засіб для розсади – медова вода: що це і навіщо?

Як приготувати живильний розчин і де його можна застосовувати

А ви знали, що за допомогою медової води можна стимулювати ріст рослин і змусити пошкоджене коріння відростати? Таким методом користується багато садівників та городників, адже стимулятори росту коштують чимало, а от приготувати такий розчин – практично нічого не вартує.

Мед містить вітаміни, фітогормони, органічні кислоти, біогенні стимулятори та мікроелементи, які здатні пробудити насіння й активізувати процеси вкорінення живців

Якщо занурити насіння у медову воду, воно не лише зійде швидше, а й насититься мікроелементами та мінералами, які потрібні для росту.

Коли знадобиться медова вода?

Таку воду використовують для:

  • живцювання смородини, айви, аґрусу, троянд, пеларгонії та помідорів;
  • пророщування насіння кабачків, гарбузів, огірків, томатів, капусти, баклажанів і перців.

Як приготувати засіб для стимуляції росту живців?

В 1 л відстояної теплої води розчинити 1 ч.л. меду. Зрізані живці на 6 см занурити у розчин на 12 годин. Можна висадити живці у пластмасові контейнери, на постійне місце росту, або ж переставити у звичайну воду, доки не з’явиться коріння.

Як приготувати засіб для стимуляції росту насіння?

У 250 мл відстояної води розчинити 1 ч.л. меду. Покласти насіння у марлеві мішечки і на 6 годин занурити у цей розчин. Після цього потрібно просушити насіння і висадити у ґрунт. Така стимуляція покращить схожість насіння та укорінення живців.

Джерело: Сім’я і Дім

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень