Найкращий рецепт курки, який усі шукають: виходить дуже смачно і дешево!
Апетитна вечеря, яку легко приготувати
Запечені в духовці курячі стегенця, крильця чи будь-які інші частини курочки, политі вершковим соусом – це дуже смачно! Така закуска чудово поєднується з будь-якими гарнірами і дуже легко готується.
Інгредієнти:
- курячі стегенця або крильця – 10 шт.
- соєвий соус – 80 мл
- мед – 3 ст.л.
- олія – 50 мл
- часник – 4 зубчики
- картопля – скільки захочеться
- гриби – 6-8 шт.
- вершки – 100 мл
- зелень, сіль і спеції – до смаку
Приготування:
Курочку промиваємо і по всій поверхні м’яса робимо надрізи. Солимо і посипаємо різними спеціями та перцем. Добре перемішуємо, втираючи спеції в м’ясо.
Змішуємо соєвий соус, мед та олію, подрібнений часник і перець, перемішуємо. Заливаємо соус в м’ясо і ще раз перемішуємо. Залишаємо маринуватися як мінімум на годину.
Після цього запікаємо у духовці 40 хв при температурі 190 градусів.
А тим часом відварюємо картоплю в мундирах.
Ріжемо печериці шматочками та обсмажуємо на сухій сковороді до повного випаровування рідини, а тоді вливаємо 120 мл води і тушкуємо гриби під кришкою.
Картоплю не очищаємо від шкірки, ріжемо шматочками і додаємо до грибів, солимо й перчимо, тушкуємо під кришкою декілька хвилин, додаємо рубану зелень і подрібнений часник. Заливаємо вершками і тушкуємо 5 хв.
Подаємо картопляно-грибний гарнір разом зі стегенцями
Джерело: Патріоти України
Радіо Трек: НОВИНИ