Найкращі курорти в Туреччині: порівняння цін, харчування і готелів (ФОТО)

Ціна на продукти не дорожчі, ніж в Україні

Туреччина стала туристичною Меккою завдяки різноманітності красивих локацій для комфортного відпочинку, вигідним цінам на житло і, звичайно, системі «all inclusive».

У цій країні є дуже багато курортів для відпочинку: одні міста ідеально підходять для активного туризму, інші – для спокійного сімейного відпочинку, а треті – для клубного і романтичного.

Про те, які курорти найчастіше вибирають українці для відпочинку в Туреччині, розповіла OBOZREVATEL турагентка і тревел-блогерка Ольга Мальцева. Вона зізналася, чи є різниця в цінах на путівки, і порівняла, як вигідніше подорожувати: самостійно або за допомогою послуг туропеторів.

За словами Ольги, цього літа найчастіше українці вибирають курорти Середземномор'я, зокрема анталійське узбережжя. У топ також потрапили Бодрум, Кушадаси, Фетхія на Егейському морі.

Плюси цих регіонів у тому, що там комфортні кліматичні умови – влітку не так жарко, як на анталійському узбережжі.

- Є величезна кількість екскурсій, дуже багато пам'яток античної архітектури, також можна поплавати на яхті, – розповідала турагентка.

Крім того, Ольга зізналася, що найпопулярнішим і бюджетним варіантом для українців став курорт Аланія: здешевлює відпочинок дальній трансфер з аеропорту Анталії і наявність простіших готелів.

Порівняння цін на популярних курортах Туреччини

Бодрум

Це найвідоміший курорт у Туреччині – вважається столицею молодіжного відпочинку. Мальовниче місце розташоване навпроти грецького острова Кос. Турки називають курорт найбільш грецьким містом у країні.

Пляжі в Бодрумі галькові, а насипний пісок є хіба що на території приватних готелів.

Ціни на путівки (з 16 серпня - 7 ночей):

Вартість путівки в готель 3 зірки стартує від 22 370 грн за двох на тиждень. Сюди входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Вартість путівки в готель 5 зірок починається від 29 480 грн за двох на тиждень. У вартість входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Житло: за двох дорослих стандартний двомісний номер із двома окремими ліжками (бюджетний варіант) обійдеться на тиждень у 4646 грн (ціна тільки за проживання в готелі).

Харчування: звичайне триразове харчування в Бодрумі в кафе або ресторані коштуватиме від 1600 грн на день за одну людину. Якщо готувати їжу самостійно з продуктів, які можна купити в супермаркеті або на ринку, вийде дешевше.

Кушадаси

Це невелике і дуже затишне містечко. Більшість бюджетних готелів тут розташовано безпосередньо на березі моря.

Пляжі в Кушадаси переважно піщані, також є платформи з насипним піском.

Ціни на путівки (з 16 серпня - 7 ночей):

Вартість путівки в готель 3 зірки стартує від 25 431 грн за двох на тиждень. Сюди входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Вартість путівки в готель 5 зірок починається від 31 416 грн за двох на тиждень. У вартість входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Житло: за двох дорослих апартаменти з двома спальнями на першій лінії обійдуться на тиждень приблизно в 4579 грн (ціна тільки за проживання в готелі). У вартість не входять податки і збори (+785 грн за двох).

Харчування: ціна за триразове харчування в Кушадасах у бюджетних кафе або ресторанах стартуватиме від 1500 грн у день на одну людину.

Фетхіє

Це невеликий і затишний куточок для пляжного відпочинку, екскурсійного туризму і яхтингу. Також курорт багатий історією – на території Фетхіє є руїни старовинних фортець і античний амфітеатр.

Пляжі в Фетхіє піщано-галькові, в бюджетних готелях – муніципальні.

Ціни на путівки (з 16 серпня - 7 ночей):

Вартість путівки в готель 3 зірки стартує від 32 568 грн за двох на тиждень. Сюди входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Вартість путівки в готель 5 зірок починається від 33 843 грн за двох на тиждень. У вартість входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Житло: за двох дорослих на 6 ночей спальне місце на двоярусному ліжку в спільному номері для чоловіків обійдеться в 3769 грн (ціна тільки за проживання в хостелі).

Харчування: триразове харчування в Фетхіє в кафе або ресторані коштуватиме від 1600 грн в день на одну людину.

Анталія

Великий туристичний курорт: там є готелі міського типу з невеликими територіями, а також кілька аквапарків, океанаріум, луна-парк, зоопарк, археологічний музей. У місті часто проходять різні виставки і фестивалі. Більшість пляжів в Анталії – безкоштовні.

Ціни на путівки (з 16 серпня - 7 ночей):

Вартість путівки в готель 3 зірки стартує від 22 295 грн за двох на тиждень. Сюди входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Вартість путівки в готель 5 зірок починається від 25 264 гривні за двох на тиждень. У вартість входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Житло: за двох дорослих на 6 ночей стандартний двомісний номер із 2 окремими ліжками обійдеться на тиждень в 1884 грн (ціна тільки за проживання в готелі).

Харчування: ціна за триразове харчування в Анталії в кафе або ресторані починається від 1500 грн в день на одну людину.

Кемер

Цей курорт вважається одним із найбільш тусовочних містечок на середземноморському узбережжі. Поруч також є кілька популярних туристичних селищ – ціни там невисокі, пляжі – чисті. Пляжі Кемера частково галькові або піщано-галькові.

Ціни на путівки (з 16 серпня  7 ночей):

Вартість путівки в готель 3 зірки стартує від 19 462 грн за двох на тиждень. Сюди входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Вартість путівки в готель 5 зірок починається від 28 347 грн за двох на тиждень. У вартість входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Житло: за двох дорослих на 6 ночей стандартний двомісний номер із ліжком на першій лінії обійдеться в 3203 грн (у ціну також входять сніданки).

Харчування: ціна за триразове харчування в Кемері в бюджетних кафе або ресторані починається від 1600 грн в день на одну людину.

Сіде

Це центр пляжного сімейного відпочинку. Тут піщані пляжі з плавним виходом у море. Також у Сіде є античне місто – вам обов'язково потрібно побувати в цьому місці.

Ціни на путівки (з 16 серпня  7 ночей):

Вартість путівки в готель 3 зірки стартує від 23 514 грн за двох на тиждень. Сюди входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Вартість путівки в готель 5 зірок починається від 31 141 грн за двох на тиждень. У вартість входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Житло: за двох дорослих на 6 ночей двомісний номер із 2 окремими ліжками і балконом на першій лінії буде коштувати 3 281 грн (ціна тільки за проживання в готелі).

Харчування: ціна за триразове харчування в Сіде в бюджетних кафе або ресторані починається від 1500 грн в день на одну людину.

Аланія

Гарне курортне місто, яке славиться старовинною фортецею, білосніжним пляжем і десятками хороших готелів. Пляжі в Аланії здебільшого піщано-галькові.

Ціни на путівки (з 16 серпня  7 ночей):

Вартість путівки в готель 3 зірки стартує від 18 373 грн за двох на тиждень. Сюди входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Вартість путівки в готель 5 зірок починається від 21 891грн за двох на тиждень. У вартість входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Житло: за двох дорослих на 6 ночей стандартний двомісний номер з одним ліжком або двома окремими ліжками та балконом (від пляжу до готелю 1,6 км) коштуватиме 2713 грн (ціна тільки за проживання в готелі).

Харчування: ціни за триразове харчування в Аланії стартують від 1500 грн в день за одну людину.

Мармарис

Курорт розташований на південно-західному березі Туреччини. Підходить для романтичного або клубного відпочинку. Також можна підібрати готель для комфортного відпочинку з дітьми. Пляжі в Мармарисі галькові або піщано-галькові, міський пляж займає площу на 12 км.

Ціни на путівки (з 16 серпня  7 ночей):

Вартість путівки в готель 3 зірки стартує від 21 392 грн за двох на тиждень. Сюди входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Вартість путівки в готель 5 зірок починається від 28 646 грн за двох на тиждень. У вартість входить авіапереліт, трансфер до готелю, харчування все включено, страхування.

Житло: за двох дорослих на 6 ночей двомісний номер з одним ліжком і балконом (від пляжу до готелю 600 метрів) коштуватиме 3203 грн (ціна тільки за проживання в готелі).

Харчування: ціна за триразове харчування в Мармарисі в бюджетних кафе або ресторані починається від 1500 грн в день на одну людину.

Також турагент Ольга назвала ціни на продукти в Туреччині.

  • Макарони 1 кг – 13 грн;
  • Хліб – від 6 грн;
  • Картопля, цибуля 1 кг – 15 грн;
  • Яблука, апельсини, мандарини 1 кг (в сезон) – 15 грн.

Якщо ж харчуватися вуличною їжею, то, наприклад, місцеве блюдо кокореці коштуватиме від 46 грн, донер кебаб (шаурма) – від 25 грн, морозиво –15 грн, чай і кава по-турецьки – 15 грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень