Тренди-2023: Дизайнери інтер'єрів розповіли про найгарячіші тенденції (ФОТО)

Теплі відтінки, грайливі деталі та тяжіння до затишку

Дизайнери інтер'єрів назвали тенденції, що у 2023 році  впливатимуть на наші оселі та декор.

Це мікс грайливих кольорів, теплого, комфортного затишку та акцентів на стінах.

Ностальгія

Редакторка Houzz UK Вікторія Харрісон розповідає про відродження стилю «сучасний фермерський будинок» в Європі.

- Домовласники шукають знайомого і комфортного минулого і привносять його елементи у свої сучасні житлові приміщення, - зазначає вона.

Все частіше у запитах є тепле дерево, насичені кольори і ретельно підібрані вінтажні предмети, та текстиль, зроблений під старовину, такий як клаптеві ковдри, гобелени і килими.

Емма Сімс-Хільдіч, засновниця і креативна директорка Sims Hilditch вважає, що натхненням для інтер'єрів знову стає природа.

 - Клієнти звикли очікувати домашню та гостинну естетику, натхненну англійським стилем кантрі, яка унікально адаптована для задоволення потреб їхнього сучасного способу життя.

Природа - сильна тема в оформленні приміщень.
Природа - сильна тема в оформленні приміщень.

Перероблений антикваріат, натуральні текстури та багатошаровість забезпечують комфорт, характер та глибину. 

Теплі кольори

На початку 2022 року дизайнери зазначали, що відбувається перехід від холодних до теплих тонів. Зараз у схеми приміщень активно проникають відтінки теракотового, рожевого і гірчичного.

- Ці кольори є теплими та розслаблюючими і, поряд з тенденцією до ностальгії, можуть також бути результатом того, що домовласники шукають кімнати, які пропонують комфорт та заспокоєння, - каже вона.

До речі, з цією тенденцією  нещодавно оголошений Pantone кольором року 2023 року, Viva Magenta, яскравий рожево-червоний, безумовно, пов'язаний з цією тенденцією.

Viva Magenta в інтер'єрі
Viva Magenta в інтер'єрі

Це сміливий відтінок, що може зарядити кімнату енергією.

Дизайн з регулюванням температури

Популярним стає дизайн з  врахуванням клімат-контролю всередині будинку.

Вже у 2022 спостерігалось зростання попиту на «зовнішні жалюзі» - з теплозберігаючою обробкою вікон, яка повинна відігравати набагато більшу роль у збереженні прохолоди в будинках в літні місяці.

Зовнішні лодети допомагають зберігати тепло взимку і прохолоду влітку
Зовнішні лодети допомагають зберігати тепло взимку і прохолоду влітку

Сем Купер, директор E2 Architecture + Interiors говорить, що поширеною проблемою сучасної тенденції до скління великих площ без урахування сонячного контролю є перегрів приміщення.

- Скло, що виходить на схід і захід, буде найбільше страждати від сонячних променів, тому краще всього розглянути можливість затінення його листяними деревами або жалюзі, щоб ви могли отримати вигоду від зимового сонця, і контролювати літнє сонце, - додає Купер.

Гаррісон вважає, що нагальною потребою стає також ефективна ізоляція, що  підвищить теплову ефективність будинків.

- Необхідно ретельно підходити до вибору ізоляції для стін, особливо для суцільної цегляної кладки. Ці більш традиційні конструкції дихають, дозволяючи волозі потрапляти всередину і виходити з конструкції,  - каже Купер.

Саме тому він пропонує використовувати додаткові натуральні матеріали, такі як деревне волокно або пробка, та поєднувати їх із вапняними штукатурками.

Цікаві настінні покриття

Схоже, важливу роль у декорі житла  у 2023 році відіграватимуть настінні покриття. Знову в тренді фрески, сміливі паперові покриття та цікаві текстури. 

Настінна панель задає тон всій кімнаті
Настінна панель задає тон всій кімнаті

Омар Бхатті, генеральний директор Space Shack, вважає, що зараз клієнти як ніколи готові до сміливих рішень.

 - Клієнти хочуть оживити голі стіни і дати їм трохи життя. Раніше ми могли досягти цього, розвішуючи картини, або створюючи стіни-галереї, - додає Бхатті. 

Виробники пропонують велику кількість різних варіантів, які можуть надати стінам текстуру: від мікроцементу, сирої штукатурки і вапняної фарби, до фактурних шпалер і настінних панелей. 

Біодинамічне освітлення

Топ-інтер'єри останніх років все частіше надихаються природою, і ця тенденція продовжує розвиватися.

Біодинамічне освітлення - останній тренд
Біодинамічне освітлення - останній тренд

Це проявляється і в освітленні приміщень.

- Остання ітерація - це біодинамічне освітлення, де штучне освітлення покликане максимально відтворювати денне світло, - говорить Гаррісон.

Коли дизайн «заграє» з уподобаннями замовника

Гаррісон вважає, що дизайнери поступово відходять від безпеки нейтральних кольорів і проєктують творчі простори для клієнтів, наповнені кольором і текстурою. 

Візерунки знову виходять на пік популярності
Візерунки знову виходять на пік популярності

Бхавін Тейлор, власник Bhavin Taylor Design, каже, що замовники нерідко хочуть бути сміливішими у використанні кольору та візерунків, але зазвичай не мають для цього достатньо впевненості

- При проєктуванні простору, який має традиційні риси, черпайте натхнення з того, як будинок міг бути прикрашений, коли він був вперше побудований - а потім вибирайте веселі, сучасні і барвисті оздоблювальні матеріали, щоб зробити цей вигляд сучасним, - радить Тейлор.

Барви та веселі візерунки можна використовувати як на стінах, так і у шторах, створюючи цілісний вигляд кімнати.

 - Потім цей образ поєднується з фарбою і меблями, які підбираються в тих же колірних тонах, що і візерунок, - додає Тейлор.

Джерело: Portugal.news

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень