Найбільшу змію Європи помітили в Україні: Зоолог попередив про небезпечну особливість плазуна

Змія товщиною з дитячу руку (с)

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Найбільшу в Європі змію, яка занесена до Червоної книги, помітили на Дніпропетровщині. Каспійський або жовточеревий полоз може сягати 2,5 метра в довжину.

Зоолог Віктор Гассо розповів, що найімовірніше жовточеревий полоз живе практично в усіх південних районах Дніпропетровської області – від Кривого Рогу до Павлограда.

Цей вид цікавий тим, що на відміну від отруйних гадюк, він першим нападає на людину. Йдете стежкою, нікого не чіпаєте і раптом кидок півтораметрової змії вам у голову.

 

Тут у кого завгодно душа в п’яти втече, але кусати агресор зовсім не збирається. Його завдання – налякати і сховатися. І це йому, як правило, вдається. Змія-то велика, товщиною з дитячу руку,  – повідомив Віктор Гассо у коментарі для видання Наше місто. Дніпро

На щастя, полозів на Рівненщині немає. Однак змій та вужів вистачає. Вони є повсюди, зокрема на березі рівненської Усті останні – постійні жителі.

Щодо отруйних змій, то на Рівненщині є лише один вид – гадюка звичайна. Отрута в неї не смертельна, але жителям краю варто бути обачними. Адже як вужі, так і змії, навіть отруйні, самі не нападають. Вони можуть вкусити лише у випадку, коли відчувають небезпеку для свого життя.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень