Небезпечні кровопивці виходять на «полювання»: Як жителям Рівненщини захиститися від кліщів  

Прості поради

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У теплу пору року від кліщів ніхто не застрахований.  

Попри те, що до весни ще далеко, у Рівному вони вже починають прокидатися. Поки що ці членистоногі сонні та не дуже активні, однак коли середня температура повітря підійметься до 10 градусів тепла, варто бути напоготові. Про це Радіо Трек повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Кліщів найчастіше можна зустріти серед чагарників, у лісах. Втім, якщо говорити за місто, то у нас немає зеленої зони, де б не було жодного кліща. Все через те, що їх можуть розповсюджувати інші живі істоти: їжаки, птахи, плазуни, домашні та бродячі тварини. Тож місце зустрічі з небезпечним кровопивцею може бути дуже непередбачуваним.

При цьому серед місць постійного заселення кліщів у Рівному варто виділити територію біля Монумента вічної слави та ділянку біля озера Басів Кут.

Що робити, аби кліщі не розповсюджувалися?

Для цього варто створити некомфортні умови для членистоногих. Так, якщо у парк відпочинку, сквері чи на подвір’ї чисто, немає гризунів, трава скошена, то кліщу буде некомфортно жити у таких умовах, він не полюватиме, а шукатиме більш комфортне місце для життя.

Як врятувати себе та домашніх улюбленців від кліщів?

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Домашні тварини, які гуляють на вулиці, обов’язково мають отримувати протикліщову обробку. Про те, які препарати найкраще використовувати, варто консультуватися з ветеринаром.

Крім того, задля уникнення неприємностей варто не лише потурбуватися про своїх улюбленців, а й про себе. Після прогулянки потрібно добре оглядати своє тіло та одяг (найкраще кліщів видно на світлих тканинах).

Цікаво, що після того, як кліщ потрапляє на людину чи тварину, він не кусає відразу. Впродовж 1,5-2 годин членистоногий шукає місце, де б йому присмоктатися, найчастіше вони обирають м’які ділянки тіла.

Якщо ж обрати правильний одяг для прогулянки та небайдуже поставитися до перевірки себе та своїх улюбленців після того, як побували надворі, то у кліщів не буде шансів попити вашої крові.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень