Доказові лікарі вважають це роздутою страшилкою радянської медицини: Що живе у нас під шкірою (ВІДЕО)

Таке є у всіх дорослих

У всіх дорослих людей під шкірою живуть маленькі поселенці, які дають знати про себе саме зараз, коли прийшла зима й мороз.

Через цих «гостей» у нас червоніють щоки на холоді, виникає свербіж, відчуття стягування й навіть висипання. Йдеться мікроскопічного кліща роду Demodex, повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Фахівці стверджують, що багато доказових лікарів вважають цього кліща роздутою страшилкою радянської медицини, адже демодецидні кліщі є частиною нормальної мікрофлори людини.  

Кліщі мешкають у ділянках з повноцінною продукцією шкірного сала — в межах волосяних фолікулів чи сальних залозах шкіри обличчя, вушних раковин, спини та грудей, харчуючись секретом сальних залоз та відмерлим епітелієм, при кількості до 5 осіб у 1 см², допомагають очистити пори.

 

Та при зміні мікробіому шкіри, яка виникає внаслідок шкірних хвороб, хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, порушень гормонального обміну та імунного статусу організму, демодецидні кліщі здатні активно розмножуватись та призводити до такого захворювання, як демодекоз.

 

Основними захворювання є свербіж, почервоніння шкіри обличчя та повік, утворення лусочок, пухирців, інколи людина може відчувати повзання чогось під шкірою, – розповіли в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Якщо у вас є вищеперераховані ознаки, варто звернутися до лікаря.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень