Найбільший міф про радянський пломбір, який показує всю сутність того часу: про це не говорять (ВІДЕО)

Є великі сумніви, що радянське морозиво було радянським

І досі навіть у 2023 році є купа тих, хто ностальгує за СРСР. Ці люди згадують радянський союз, як найбільше диво у своєму житті і вихваляють кожен товар, який тоді виробляли.

До прикладу, кажуть, радянський пломбір був найсмачнішим морозивом у світі.

Але є один момент

Громадяни СРСР не придумали рецепт пломбіру самостійно. Як не дивно, але рецептуру і технологію виготовлення смаколика запозичили в США. Тільки чомусь про це всі мовчать.

Легендарний рецепт запозичили в американців, пише Versus Ukraine в Instagram.

- Радянське морозиво є одним з чи не найбільш ностальгічних об'єктів спогадів людей, які жили в союзі і куштували цей молочний заморожений десерт.

 

Але насправді це морозиво не було радянським. У 1936 році нарком харчової промисловості СРСР Анастас Мікоян поїхав в США з метою вивчити досвід американців.

 

Саме із США привезли обладнання та технологію промислового виробництва морозива. А також кілька найбільш популярних його рецептів", - пояснюють у відео.

Анастас Мікоян особисто відбирав найсмачніші сорти американського морозива для виробництва в СРСР. Ними стали: пломбір вершковий і молочний, ескімо, крем-брюле, ванільне та фруктове морозиво.

- Мікоян запозичив в американців абсолютно весь цикл, включно з продажем морозива на вулицях зі спеціальних холодильників, - наголошують у відео.

У Києві у ті часи стаканчик вершкового морозива коштував 22 копійки. Ще за 3 копійки можна було взяти наповнювач — варення чи тертий шоколад. Ескімо коштувало по 24 копійки, але продавали тільки в одній точці й рідко.

Черги за морозивом у тогочасному Києві шикувалися неабиякі. За спогадами очевидців, кияни лаяли людей, які приїжджали за морозивом із сіл. Вони набивали трилітрові банки ним, надовго затримуючи чергу.

Це все, що треба знати про доступність товарів для всіх верств населення у радянський час.

Джерело: РБК-Україна

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень