Найбільше повітря у Рівному забруднює ТОВ «Акватон», – експерти

Рівненський Гідрометцентр провів акцію «Чисте повітря – 2016», метою якої була перевірка стану повітря в місті та області. Зокрема, перевірили фахівці стан атмосфери біля підприємств, на які найбільше скаржилися місцеві жителі.

Для контролю обрали зони розташування ПАТ «Волинь-цемент», ТОВ «Саноіл-Трейд», ТОВ «Акватон» та ПАТ «Рівнеазот».

Акція тривала два місяці. За цей період було здійснено 225 проб повітря, які перевіряли на вміст 11 головних шкідливих елементів.

Серед вказаних підприємств найбільші викиди зафіксовані поряд з ТОВ «Акватон». Це підприємство працює вночі, і найвищі показники тут фіксуються зранку та ввечері, проте й вони не є аж надто високими.

Біля ПАТ «Волинь-цемент» та ТОВ «Саноіл-Трейд» особливо забрудненої атмосфери не виявлено.

ПАТ «Рівнеазот» під час проведення цієї акції взагалі не працювало.

Проте, за словами начальника Рівненського Гідрометцентру Богдана Масовця, на якість повітря можуть впливати не лише конкретні підприємства, що працюють в цьому районі:

«На стан атмосферного повітря можуть впливати не тільки ті підприємства, що розташовані на цій території, а можуть і впливати інші чинники. Якщо брати підприємство «Рівнеазот», то біля цього підприємства неподалік розташовані безліч підприємств, які роблять викиди в атмосферне повітря», – зауважив Богдан Масовець.

Загалом постійний моніторинг стану повітря в місті гідрометцентр проводить з трьох контрольних точок - в районах автостанції «Чайка», на вулиці Млинівській (об’їздна) та на залізничному вокзалі. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень