Найбільша небезпека в умовах COVID-19 – на ринках? На Рівненщині торговцям погрожують локдауном

Через погіршення ситуації з коронавірусом та грубим порушенням карантину на ринках та в супермаркетах

На ринках, у супермаркетах та магазинах непродовольчої продукції на Рівненщини можуть ввести жорсткий карантин. Про посилення обмежувальних заходів заявили в обласній адміністрації.

Нові вимоги до роботи торговельних закладів сформують у четвер, 5 листопада, на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС.

Якщо керівники торговельних закладів не розв'яжуть питання з дотриманням карантинних обмежень, то закладам оголосять жорсткий «локдаун». Адже саме у місцях торгівлі нині найбільше скупчення людей.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко зізнався, що закривати заклади не хочуть, але вже до кінця тижня розроблять жорсткіші вимоги:

- Під час карантину рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС завжди були направлені на роботу бізнесу. Проте, на жаль, ми змушені констатувати – останнім часом спостерігається суттєве послаблення дотримання карантинних заходів, як з боку керівників, так і відвідувачів. Водночас в усіх закладах, де є масове перебування людей, відбувається значне поширення COVID-19.

 

Ми розробляємо нові правила, взявши за основу карантинні вимоги, що діяли у березні-квітні. З четверга працівники Держпродспоживслужби будуть здійснювати вибіркові перевірки дотримання вимог протиепідемічних вимог, — пояснив Ігор Тимошенко.

Контролювати їх дотримання вже з 5 листопада будуть рейдові групи від Держпродспоживслужби. Перевірки будуть позаплановими.

До слова, від початку пандемії на Рівненщині зареєстровано понад 4,5 тисячі повідомлення про порушення правил карантину. Через це правоохоронці склали близько тисячі адміністративних протоколів.

Головний державний санітарний лікар області Роман Сафонов наголосив, що наразі в області спостерігається збільшення показників захворюваності.

Далі ситуація буде ще більш ускладнюватися, адже це сезонна недуга і саме у листопаді-грудні матимемо пік захворювання COVID-19.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень