У Франції за порушення карантину будуть саджати у в'язницю (3 ФОТО)

Особливо упертих

[media=203854]

У Франції за систематичне порушення карантину, введеного через пандемію коронавірусу, ввели покарання від штрафу в 135 євро (4,5 тис. грн) до позбавлення волі на шість місяців.

Про це йдеться в рішенні уряду про введення з 30 жовтня обмежувальних заходів у відповідь на другу хвилю COVID-19, повідомляє «Укрінформ».

Зокрема, за порушення обмежень домашнього карантину мінімальний штраф складає 135 євро. Він може бути збільшений до 375 євро (12,5 тис. грн) у разі несплати або відсутності оскарження протягом певного періоду.

У разі повторення порушення протягом 15 днів фінансове покарання складе 200 євро (6,6 тис. грн) зі збільшенням до 450 (15 тис. грн) у разі своєчасної несплати без відсутності оскарження.

Після трьох порушень за місяць людина може отримати покарання у вигляді штрафу в 3750 євро (124,6 тис. грн) і ув'язнення на шість місяців.

Із 30 жовтня та щонайменше до 1 грудня у Франції відновлено режим загальнонаціонального карантину.

У країні закриті ресторани, бари, кафе, спортивні зали, перукарні, інші установи, які не мають критичного значення для життя людей. Це ж стосується й більшості торговельних закладів за винятком продовольчих маркетів і крамниць.

На відміну від весняного карантину відкритими залишатимуться парки, ліси, пляжі. Вводяться обмеження і заборони на публічні зібрання, включаючи особисті контакти, за винятком членів родини.

В умовах нових обмежень продовжать роботу дитячі садки та шкільні навчальні заклади.

Відтепер у Франції залишити домівку можна за крайніми потребами: у магазин за покупками; на роботу та повернення додому; до лікаря та в аптеку; за терміновими сімейними обставинами; з метою догляду за хворою особою; за судовими чи адміністративними викликами; виконання громадсько значущих завдань.

Окрім цього, дітям і підліткам дозволено переміщатися до своїх садочків та шкіл, а батькам їх супроводжувати.

Також громадяни можуть вийти на прогулянку, займатися фізичною активністю, вигулювати домашніх тварин, але упродовж доби на період не більше однієї години та на відстані не далі одного кілометра від домівки.

Із кожним залишенням помешкання треба заповнювати у друкованому форматі або генерувати онлайн спеціальний документ із вказанням персональних даних, домашньої адреси, часу виходу та причини.

Дехто припускає, що такими обмеженнями Франція намагається зменшити ще й загрозу терористичних атак з боку радикальних ісламістів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень