Навколо Басового Кута хочуть зробити сучасну набережну. Як?

Це питання зібрало широке коло експертів

Як зберегти прибережну зону Басового кута загальнодоступною для дозвілля рівнян, а не лише для приватної забудови, почали вирішувати у Рівному.

Адже будівництво навколо озера місцями впритул наближене до води. Для знесення будинків законних підстав немає. Однак, збільшити прибережну зону можна шляхом намулювання берегу.

Іншим аспектом, який загострює ситуацію, є стічні води, які, виявляється, течуть ще зі схилів вулиці Студентської.

Це відчувається на вулиці Чорновола, коли під час дощів через підтоплення там неможливо ні пройти, ні проїхати.

Тож над реконструкцією вулиці нині працюють міські управління, говорить заступник міського голови Рівного Віталій Герман:

- За дорученням міського голови ми розпочали думати над тим, яким чином нам реконструювати вулицю Чорновола - від басейну до школи у Новому дворі, тому що там є підтоплення. Від мікрорайону «На Щасливому» вода стікає на вулицю Чорновола, і неможливо нормально проїхати, пройти взагалі неможливо. Зараз йде активна фаза дослідження. За результатами буде сформоване технічне завдання на проектування.  

Читайте також: Глобальний проект ремонту дороги на вулиці Чорновола розробляють у Рівному.

Під час круглого столу за участю Віталія Германа вперше заговорили й про те, що у забруднені озера Басів Кут винні не лише тамтешні мешканці, які виводять септики просто в озеро.

Проблема тягнеться ще з верхів’я озера у Здолбунові та Квасилові. Насідки цього відчуває Устя.

Власне, таке обговорення - це перший етап комплексного підходу до перетворення прибережної зони водосховища на сучасну набережну.

Формування робочої групи, яка куруватиме вирішення проблемних питань забудови правого берега Басового Кута доручили заступнику міського голови Віталію Герману. 

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень