Навіть смачніше, ніж деруни: дуже смачні золотисті бурники з картоплі та борошна
Страва сподобається всім любителям картоплі
Пропонуємо традиційний рецепт з Івано-Франківщини, який вирізняється особливою апетитною хрусткою скоринкою. Там цю страву називають «бурники», оскільки картоплю називають буркою.
Готують страву з пюре, до якого додають два види борошна, і смажать на пательні або в печі.
Інгредієнти:
- картопля - 1,5 кг;
- пшеничне борошно - 3 стол. л.;
- кукурудзяне борошно - 100 г (а також кілька ложок для посипання);
- сіль, перець за смаком;
- олія для смаження.
Картоплю відваріть до готовності в мундирі. Очистіть від шкірки та зробіть пюре за допомогою м'ясорубки або товкача. Підсоліть суміш і всипте спочатку біле борошно, а потім кукурудзяне.
Вимішуйте тісто руками, поки воно не стане однорідною масою. Якщо суміш розпадається і не тримається, то можна влити кілька ложок олії або вбити яйце, а потім ще раз перемішати.
Перед тим, як приготувати картопляники, обваляйте їх у кукурудзяному борошні - так вони стануть хрусткими. Посипте стіл борошном і сформуйте мокрими руками бурники - їх можна робити великими, на всю сковорідку, або маленькими. Запаніруйте вироби в кукурудзі та викладіть у гарячу сковорідку з розігрітою олією.
Готуйте картопляники на сковороді на невеликому вогні, щоб вони приготувалися зсередини.
Якщо олія вбирається в процесі, то її підливають.
Маленькі вироби смажте по 2-3 хвилини з кожного боку. Великі - по 10 хвилин, а перевертайте за допомогою широкої миски. Готовий бурник подають замість хліба до супів, бульйонів, підлив.
Якщо готуєте картопляники з капустою, м'ясом або грибами, то додавайте всередину тіста вже готову начинку. Капусту можна брати як сиру, так і квашену.
Підсмажте інгредієнти до готовності та викладіть на тонко розкатану основу. Потім зліпіть вироби та готуйте так само, як картопляники без начинки.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ