У давні часи заведено було ховати під ліжком «особливі» речі. Деякі з них підкладалися злими людьми, охочими нашкодити господарям будинку, інші поміщали під ложе власники житла з метою забезпечення щасливого життя.

Не виключено, що деяким прикметам слідують досі.

Сіль

Це один з потужних оберегів, що захищають від пристріту. Вважається, що нечиста сила побоюється солі, тому при почутті небезпеки рекомендувалося кинути через плече щіпку.

А для залучення удачі в будинок радили поставити під ліжко блюдце з сіллю — вона відведе очі злої людини або нечистої істоти і вбереже від наведення порчі.

Крім того, в старі часи сіль коштувала недешево, тому служила символом багатства. Розміщення під ліжком мішечка з сіллю повинно було залучати удачу і гроші.

Цегла

За старих часів цеглини, підкладені під ліжко, означали, що в сім'ї шлюб тріщить по швах.

Швидше за все, один з подружжя порушив обітницю вірності, але другий не бажає розлучатися зі своєю половинкою і намагається зміцнити зв'язок за допомогою надійних будівельних матеріалів.

Також можна розглядати цеглу як символ міцної чоловічої потенції, яка сприяє гармонійним відносинам і запобігає зраді.

Часник

Часник здавна захищав людей від нечистої сили. Відомо, що особливо бояться різкого запаху рослини упирі, що харчуються людською кров'ю.

Але і для домашнього добробуту часник застосовували нерідко — вважалося, що неочищену головку потрібно покласти під подушку, щоб позбавити людину від нічних страхів.

Однак їдкий запах заважає спати, тому часник стали класти на підлогу, під узголів'я ліжка.

Ніж

Не варто лякатися — ніж під ложем не обіцяє кривавих розбірок.

Навпаки, ця прикмета допомагає знизити вдвічі практично будь-які больові відчуття.

Крім того, предмет бореться зі пристрітом — адже добре заточений клинок, підкладений під матрац, розрізає нитки, що зв'язують відьму з цим місцем. В результаті вона не здатна насилати порчу на цей будинок.

Гребінець

Відомо, що волосся людини використовується магами для пристріту. Якщо помістити гребінь із застряглими волосками жертви під її ліжко, можна домогтися серйозного конфлікту між подружжям.

До такого обряду часто вдавалися розлучниці, які хотіли посварити чоловіка і дружину.

Сьогодні мало хто вірить в народні прикмети. Але навіть людям, що відкидають думки про реальність магії, варто періодично заглядати під свої ліжка — можливо, там їх чекає сюрприз.