Кому потрібно дати гроші, щоб розбагатіти: народні прикмети

Наші предки дотримувались цих прикмет впродовж століть

Наші предки вірили, що гроші не повинні лежати без руху і частиною своїх накопичень потрібно ділитись. Із ким? Читайте далі.

Не можна усі зароблені гроші витрачати виключно на себе, вважали наші пращури. Тому здавна була традиція десяту частину заробітку віддавати тим, хто потребує. Тоді, вірили люди, гроші повернуться у трикратному розмірі.

Існувало повір'я, що гроші, які ви даєте жебракам, повернуться до вас сторицею. Тому пращури ніколи не відмовляли у милостині нужденним.

Гроші, які людина дає погорільцям або хворим, обов'язково повернуться у подвійному розмірі, вірили пращури.

Також у давнину люди вірили, що частину заробітку обов'язково потрібно витратити на богоугодну справу - купити свічку у церкві, чи дати пожертву на будівництво храму.

Якщо людина зробила гарно і якісно замовлену роботу: просапала город чи порубала дрова, їй завжди давали більшу суму, ніж було домовлено. Вважали, що здачу від такого працівника брати не можна, інакше фінансова удача залишить. Ця традиція дійшла до наших часів, як от чайові офіціанту. 

Позичати гроші, якщо є сумніви у їх поверненні, не можна. Інакше негативними думками можна притягнути на себе бідність та збитки. Поганим знаком було давати кошти тому, у кого раніше сам позичав.

Предки старались не позичати суму, в якій є двійка і нуль. Наприклад, 200, 20, 220. Вважали, що тоді борг навряд чи вам повернуть.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень