НАТО не буде закривати небо над Україною, попри загрозу початку ІІІ Світової війни  

Столтенберг попередив про погіршення ситуації в Україні, але допомоги «в небі» не надав

НАТО не є стороною конфлікту в Україні й має піклуватися про те, щоб він не поширився на решту Європи та на країни Альянсу, тож альянс не створюватиме над Україною безполітну зону, що вимагає від нього використання бойових літаків. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції після зустрічі з міністрами закордонних справ країн Альянсу, повідомляє Інтерфакс-Україна. 

 - Наша оцінка полягає в тому, що ми розуміємо відчай, але ми також вважаємо, що якби це зробили, ми прийдемо до повномасштабної війни в Європі, залучення набагато більшої кількості країн, що призведе до набагато більшого людського страждання.

 

Це причина, з якої ми ухвалюємо це болісне рішення - запровадити сильні санкції, надавати значну підтримку, збільшувати підтримку, але водночас не залучати війська НАТО безпосередньо до конфлікту в Україні ні на землі, ні у повітряному просторі, - сказав Столтенберг на пресконференції за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі у п'ятницю, відповідаючи на запитання агентства Інтерфакс-Україна.

Генсек зазначив, що союзники з НАТО відповідають за те, щоб ця війна не вийшла за межі України.

 - Бо це буде навіть небезпечніше, руйнівніше і завдасть ще більше людських страждань.

 

Тому ми ясно заявили, що не маємо наміру входити в Україну ні на землі, ні в український повітряний простір, - наголосив Столтенберг.

Він зазначив, що

єдиним способом упровадження безпольотної зони є відправлення винищувачів НАТО в український повітряний простір, а потім її впровадження через постріли в російські літаки.

Столтенберг також додав, що

Альянс хоче залишити шанс для дипломатії.

При цьому у НАТО припускають, що майбутні дні в Україні будуть гіршими, оскільки Збройні сили Росії вводять важче озброєння та продовжують свої атаки у всій країні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень