Наступного тижня на Рівненщині заборонять риболовлю

Риба іде на нерест

На Рівненщині з 1 квітня - старт нерестового періоду. Як повідомляє Рибний патруль, у більшості прісноводних риб Рівненської області нерест проходить з весни до початку літа: у квітні нереститься  щука, з середини і до кінця травня окунь, судак, лящ, короп, карась. 

Для створення сприятливих умов та  з метою оновлення і збереження популяції різних видів риб і встановлюються обмеження на риболовлю на водоймах у весняно-літні періоди.

Рівненський рибоохоронний патруль попереджає Про заходи щодо встановлення нерестової заборони на вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України на 2017 рік .

Заборонено здійснення промислового, любительського і спортивного рибальства, а також добування водних біоресурсів у водних об’єктах Рівненської області на час ходу риби на нерест і на період ікрометання в такі строки:

  •  з 01 квітня по 20 травня – на річках області та їх кореневих водах;
  •  з 01 квітня по 10 червня – на озерах, водосховищах, інших водоймах;
  •  з 01 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок.

Заборонено лов (добування) раків у водних об’єктах Рівненської області в період виношування ікри, личинок, першої та другої линьок:

  •  з 01 квітня по 30 червня;
  •  з 20 серпня по 30 вересня.

Разом з тим, дозволено любительське рибальство, на водоймах загального користування, з берега за межами нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком або спінінгом.

Забороняється громадянам, підприємствам, установам та організаціям використання плавзасобів в межах нерестовищ, крім суден уповноважених органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів, підрозділів державної прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень