Наші їх ще й в'язницею лякяють, - українські біженці чесно визнали, що їх тримає за кордоном

Біженці облаштовуються та звикають до життя в інших країнах 

Українські біженці у Швейцарії навесні 2022

Більшість українських біженців, які виїхали за межі країни через повномасштабне вторгнення, поки не планують повертатись додому.

Про те, які фактори найбільш вагомі у прийнятті рішення залишитись за кордоном, стало відомо в результаті дослідження Лабораторії законодавчих ініціатив за підтримки Європейського Союзу, пише «Дзеркало тижня».

Зазначається, що з часом вимушені мігранти пристосовуються до життя за кордоном, облаштовуються, соціалізуються, звикають. 44% з них орендують окремий будинок або квартиру, а ще 20% живуть в окремому житлі, наданому безкоштовно.

 

Таким чином, дві третини біженців мають комфортні умови проживання, а можливість самостійно орендувати житло є показником непоганого рівня матеріального забезпечення (для порівняння, у притулках для біженців живуть лише 8,5%).

В результаті дослідження встановлені п’ять груп факторів, які є більш і менш важливими для рішення вимушених мігрантів повернутися або не повернутися.

Найвагомішою виявилася група факторів, які стосуються оцінки країни перебування. Вона охоплює те, наскільки вимушені мігранти задоволені якістю життя в країні перебування, починаючи від суто практичних питань (якість освіти, медицини, можливості працевлаштування, сфера послуг, якість інфраструктури тощо) та закінчуючи більш загальними (близькість менталітету населення країни перебування).

Найвагоміша причина, яка зменшує бажання повертатися, – це очікування низької якості життя в Україні (60% респондентів вказали цю причину). Натомість безпекові причини мали більше ваги під час прийняття рішення про виїзд з України.

Іншими словами, мігранти виїхали через небезпеку, але не повертаються через якість життя.

Результати дослідження коментують українці:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень