Народний депутат України Олександр Ковальчук відстоює виборчі права рівнян

Стежить за роботою ТВК

Сьогодні у рівненських ЗМІ з’явилась інформація про те, що народний депутат України від Рівного Олександр Ковальчук якимось чином заважає роботі Рівненської міської ТВК.

Тим часом сам народний депутат ці закиди спростовує. Бо стежить за тим, аби буква закону була дотримана.

Особливо, коли мова йде про виборчий процес. Адже є підстави вважати, що напередодні деякі політичні сили під час проведення публічних заходів не дотрималися порядку висування кандидатів до Рівненської міської ради, відповідно до Виборчого Кодексу України, та вчиняють тиск на територіальну виборчу комісію у прийнятті неправомірного рішення.

У разі порушення встановленого цим Кодексом порядку висування кандидатів, відповідно до п.1 ч.1 ст.230 Виборчого Кодексу, територіальна виборча комісія зобов’язана відмовити в реєстрації всіх кандидатів у депутати, включених до виборчих списків місцевих організацій політичних партій або до переліку кандидатів у депутати у багатомандатних виборчих округах на відповідних місцевих виборах.

А відповідно до п.3 ст.19 Виборчого кодексу України, особи, винні в порушенні законодавства про вибори, виборчих прав виборців, кандидатів, партій (організацій партій) – суб’єктів виборчого процесу, притягаються до кримінальної, адміністративної або іншої відповідальності в порядку, встановленому законом. А підробка виборчої документації, в тому числі єдиних та територіальних списків, рішень конференції – злочин, відповідальність за який передбачено ст. 158-3 Кримінального кодексу України.

Вибори мають відбуватися чесно, відкрито і прозоро, згідно з чинним законодавством. А громадськість, незалежні ЗМІ, народні депутати мають відстоювати законність виборчого процесу, що буде впливати на формування органів місцевого самоврядування. Я, як народний депутат, зобов’язаний реагувати на вчинення будь-яких правопорушень та фальсифікацій у цьому процесі, - наголосив народний депутат України Олександр Ковальчук.

Свідченням того, що Олександра Ковальчука намагаються дискредитувати через його активну громадську позицію, є поява численних замовних матеріалів у ЗМІ.

Але є неспростовні докази порушень порядку висування кандидатів, зокрема, відеоматеріали проведення конференцій за участю представників Територіальної виборчої комісії, згідно з чинним законодавством.

А також заява одного із кандидатів на посаду Рівненського міського голови Ігоря Мічуди.

Нагадаємо, що вчора, 24 вересня, був останній день подачі  документів  для участі у виборах до Рівненської міської ради. В останній день документи подали одразу декілька партій. Однак частина з них допустила грубі порушення в порядку висування кандидатів в депутати та формування виборчих списків.

Ввечері у Рівненську міську ТВК викликали поліцію для дотримання громадського порядку та фіксації правопорушень. Були також присутні журналісти та деякі кандидати в міські голови Рівного, які проводили відеозйомки.

* на правах реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень