Перехід на зимовий час 2020: що треба знати українцям (ФОТО)

Це зроблять під час виборів

Українці у 2020 році таки переведуть годинники на зимовий час. Стрілки потрібно буде відкрутити на годину назад в останній тиждень жовтня.  Зробити це потрібно буде в ніч з суботи на неділю, 25 жовтня, о 4:00.

Зазначимо, що на цю дату в Україні заплановані місцеві вибори, тому радять таки стежити за ходом часу.
 

Щоправда, сучасні гаджети роблять це автоматично, а от стрілки настінних і наручних годинників треба буде покрутити. І краще зробити це заздалегідь – перед сном.

Крім того, як зауважує РБК-Україна, варто подбати про те, щоб не переплутати час поїздок у неділю, 25 жовтня. У квитках, на табло вокзалів і аеропортів час буде зазначено вже по-новому.

До речі, спочатку перехід на літній і зимовий час був введений, щоб заощадити електроенергію. Нині ж економія виходить порівняно невеликою – лише 1-3%. Багато країн вже відмовилися від цієї практики.

Чому?
 

Бо збій у часі може призводити до погіршення загального самопочуття, настрою, безсоння, надмірної стомлюваності і т.п. В кінцевому підсумку наступають депресивні стани.
 

Медики стверджують, що у людей порушується сон, виникають проблеми з адаптуванням до зміни часу так що двічі на рік вони переживають додатковий і достатньо тривалий стрес.

Від цього можуть загострюватися хронічні захворювання і суттєво падає працездатність.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень