«Народ проти!» Усіх українських дітей хочуть поставити на облік

Батьки обговорюють наслідки

В Україні змінять механізм обліку дітей дошкільного та шкільного віку.

Відповідний проєкт урядової постанови розроблений Міністерством освіти і науки та винесений на громадське обговорення.

Планується, що після затвердження документа облік дітей буде проводитись з використанням Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту (АІКОМ) шляхом внесення, накопичення, актуалізації, обробки, аналізу та узагальнення інформації про дітей дошкільного та шкільного віку, у тому числі тих, які не охоплені навчанням.

Як усе працюватиме?

 

Для ведення обліку в системі буде створюватись профіль дитини, що міститиме інформацію про її персональні дані, документи, місце й форму здобуття освіти, місце проживання чи перебування.

Створення профілю дитини в системі буде здійснюватись відповідальним працівником закладу освіти під час зарахування дитини на навчання.

Накопичення та актуалізація інформації в профілі дитини здійснюватиметься шляхом електронної взаємодії між АІКОМ та інформаційними системами, а також шляхом внесення інформації до профілю дитини відповідальними працівниками.

Очікується, що завдяки такій обліковій системі будуть автоматично зводитись статистичні звіти про кількість дітей дошкільного та шкільного віку, вихованців та учнів, у тому числі дітей, не охоплених навчанням.

Як зазначається на сайті Міносвіти зауваження та пропозиції до проєкту постанови прийматимуть у довільній формі до 14 серпня 2023 року на електронну адресу roksolana.shvadchak@mon.gov.ua.

Чутливі до подібних нововведень батьки та освітяни висловилися у коментарях щодо запланованих змін:

СРО «РОДина»

Народ проти! Сімейно-Родова Община «РОДина» проти!!! Забороняємо наукові експеременти над дітьми ( ст.28 Конституції України! ). Народ накладає вето на ваш проект, на вашу постанову. Забороняємо! Забороняємо! Забороняємо! Всі права захищені!

 

анон

От мені цікаво, кого спіткає таке щастя бути тим сами «відповідальним працівником закладу освіти» який буде створювати профіль дитини в цій системі?)

 

Мама

Однозначно проти. Це протизаконно змушувати всіх скакати під одну дудку. Це все знищить рівень освіти. Персональні дані це особисте і не потрібно їх давати на всесвітній огляд

 

Учитель

Необхідно терміново вводити в шкільний штат посаду системного адміністратора. З’явились електронні журнали, АІКОМ... Педагоги мають зовсім іншу освіту і інші посадові обов’язки, як і заступники. Досить довантажувати учителів «хто що придумає», дайте учителю можливість спокійно (наскільки це зараз можливо) вчити дітей.

 

Вікторія

Ніякі данні в ваш реєстр ніколи не надам! Вже толєрантність запровадили? За цифровізацію взялися. Геть від персональних даних наших дітей, сатаністи!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень