Наркокартель всеукраїнського масштабу діяв і на Рівненщині (ФОТО/ВІДЕО)

Щомісяця злочинці отримували близько 10 мільйонів гривень доходу

Спецслужби викрили всеукраїнську мережу розповсюдження наркотиків. Її агенти діяли на території 13 областей, у тому числі й на Рівненщині. Протягом двох років 80 наркоторговців виготовляли та продавали людям заборонені речовини через соцмережі.

32-х організаторів, у тому числі й 27-річного раніше судимого одесита - лідера угруповання, та його 23-річного помічника, вже затримали. Останній залучив до «бізнесу» всю свою родину.

Вирощували коноплю, виготовляли наркотики і психотропні речовини у теплицях та нарколабораторіях Одеської, Кіровоградської, Миколаївської та Рівненської областей.

Товар, сировину та обладнання зловмисники  пересилали поштою, кур’єрськими службами та залізничними потягами. Збували наркотики за допомогою чат-бота в одному з месенджерів, де клієнти обирали тип наркотику, кількість, місце отримання та реквізити для оплати.

Кошти переказували на електронні гаманці зловмисників. Пізніше їх розподіляли між банківськими картками інших фігурантів злочинної організації. Правоохоронці попередньо встановили, що кримінальний бізнес приносив наркодилерам щомісячно 10 мільйонів гривень доходу.

Виявлені правоохоронцями «закладчики» - молодь віком від 17 до 25 років. За інформацією поліції, більшість батьків знали про «підробіток» дітей і навіть сприяли їм, зберігаючи товар удома.

Крім того, за даними поліції, після вживання придбаної у цього угруповання продукції померла одна особа. Ймовірно, це не єдиний такий випадок, однак встановити точну кількість жертв неможливо.

До масштабної спецоперації із затримання наркоторговців у різних областях залучили тисячу правоохоронців із різних держструктур.

Вони провели майже 170 обшуків у різних областях, у тому числі й Рівненській,  і вилучили: 1,8 тонни прекурсорів (речовин, які використовуються при виготовленні наркотиків), майже тисячу пігулок екстазі, 57 кг марихуани, 41 кг амфетаміну, 3,2 кг метадону, близько 100 грамів кокаїну та кущі конопель.

Також в учасників угруповання вилучили банківські картки, телефони та оргтехніку, зброю, набої, бойову гранату, готівку у різній валюті еквівалентом у 3,5 мільйони гривень.

Усіх затриманих із різних областей доставили до Києва. Їм уже оголосили підозри. Нині правоохоронці встановлюють, чи причетні до торгівлі наркотиками їхні колеги з областей.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень