Нарешті крига скресла: у Лаврі молитимуться за Івана Мазепу

Це відбудеться у церкві, збудованій за кошти гетьмана

Всіхсвятська церква у Києво-Печерській лаврі. Збудована Іваном Мазепою у 1696—1698 роках

За повідомленням Міністерства культури та інформаційної політики України, 11 червня 2023 року у Києво-Печерській лаврі вперше помоляться за упокій Івана Мазепи.

Богослужіння відбудеться у Всіхсвятській церкві Києво-Печерської лаври, яка була збудована коштом Івана Мазепи, та з нагоди 325-річчя освячення храму.

У повідомленні зазначається:

У цей день вперше в історії Києво-Печерської лаври буде відправлено панахиду за її побожним меценатом і ктитором — гетьманом Іваном Мазепою, якого за небажання коритися Московії ще за життя було піддано анафемі російською імперською церквою.

Ця подія стане початком відродження в українській Лаврі традиції вшанування видатних постатей національної історії та культури. А в лаврських храмах лунатиме молитва Богові за Україну, за захисників та захисниць нашої країни та нашого народу, - йдеться в анонсі богослужіння.

Також Міністерство повідомляє, що у межах заходу за підтримки Офісу ЮНЕСКО в Україні буде оголошено про старт реставраційних робіт у церкві Всіх святих, крім того, презентовано новий проєкт — Музейний центр «Гетьман Іван Мазепа та його доба».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень