Епіфаній у Лаврі вдруге приємно вразив українців своїм вбранням (ФОТО)

Він підтримує український дух

Митрополит Епіфаній вдруге провів богослужіння у Свято-Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Це відбулося напередодні, 19 січня, з нагоди свята Богоявлення та Водохреща в Успенському соборі.

Цього разу Митрополит був одягнений в особливий церковний одяг – вишиті блакитно-жовтими кольорами ризи.

Відомо, що службу відвідав п'ятий президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною, а також колишній голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Нагадаємо, на Різдвяну службу Епіфаній одягнув вбрання з червоною вишивкою. У пресслужбі ПЦУ пояснили, що церковна традиція визначає колір вбрання на те чи інше свято.

Наприклад, білі ризи священнослужителі використовують на свято Різдва Христового, Богоявлення, Стрітення, Преображення, Вознесіння Господнього тощо.

 

Варіацій білого вбрання чимало, а яке з них одягати - обирає особисто Митрополит Епіфаній. Вибір риз для історичного богослужіння у Лаврі був невипадковим і символічним, додали в пресслужбі.

Використання червоного і чорного кольорів в геометричному орнаменті апелює до культури, пов'язаної з традицією національного спротиву.

Джерело: glavcom

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень