Голодна кутя: Як її приготувати та коли їсти
Рецепт страви
Цикл різдвяно-новорічних свят завершує Голодна кутя перед Водохрещем. Страва готується винятково пісною з додаванням горіхів та родзинок. Тому її й називають Голодною кутею.
Зауважимо, що на свята кутю готують тричі – 6 січня на Святий Вечір, 13 січня перед Старим Новим роком – Багата кутя (Щедра кутя), і 18 січня, напередодні Водохреща – Голодна кутя.
Інгредієнти:
- Пшениця – 350 г
- Горіхи – 100 г
- Мед – 2 ст. л.
- Родзинки – 100 г
- Мак – 100 г
- Узвар
Помийте пшеницю і замочіть її на кілька годин. Потім варіть кашу протягом півтори години. Родзинки залийте окропом, промийте і висушіть. Мак залийте окропом, залиште на 30 хвилин і перетріть. Горіхи подрібніть не дуже дрібно.
З’єднайте усі продукти й залийте все узваром, у якому розчинили мед.
Також ми писали таке:
Радіо Трек: НОВИНИ