Напад на лікаря у ЦМЛ Рівного – спливли деталі: Охорону викликали, але та була поза зоною (ВІДЕО)

Хлопець махав посвідченням СБУ. Хто він?

Завідувачка приймального відділення Наталія Михалюк (праворуч) розкрила деталі інциденту

У ніч проти суботи, 28 серпня, у приймальному відділенні міської лікарні Рівного п'яний молодик напав на чергового травматолога Олександра Генсіцького

Як попередньо з’ясували поліцейські, медики «швидкої» виїжджали на виклик та доправили до лікарні 24-річного хлопця з різаними ранами рук і запахом алкоголю.

Разом із ним до закладу приїхала і 21-річна дівчина. В очікуванні чергового лікаря обоє почали поводитися неадекватно, нецензурно лаючись на адресу медперсоналу. 

− Надалі між 45-річним медиком та «відвідувачами» виник конфлікт і штовханина, під час якої 24-річний нападник дістав газовий балончик і розпилив в обличчя лікарю сльозогінний газ, - розповів начальник Рівненського районного управління поліції Роман Штеба.

45-річний лікар-травматолог отримав хімічні опіки.

На відео видно, що нетверезий хлопець заявляє, що він співробітник Служби Безпеки України. Втім у поліції його причетність до структур СБУ заперечили:

− Його пробили по базах усіх наявних, і він не є працівником СБУ, - зауважив Роман Штеба.

Виявляється, чоловік є звичайним охоронцем на приватному ринку регіону і посвідчення, яким він розмахував, засвідчує саме цей факт.

Як з'ясувалось, в ту ніч медики викликали охорону, з якою співпрацює ЦМЛ, втім, фірма була поза зоною. Про це журналістам Радіо ТРЕК розповіла завідувачка приймального відділення Наталія Михайлюк:  

− Охоронна служба, з якою в нас укладений договір, систематично не виконує свої обов'язки.

 

Після того, як нам не відповіли, ми були змушені дзвонити на «102». Але ж це трохи довго, бо спочатку там автовідповідач, потім вже черговий.

 

Поки приїхала поліція, це було 10-15 хв, - пригадує Наталія Михайлюк.

Завідувачка зізнається, такі випадки у них не рідкість, лишень у неділю поліцію викликали двічі. В безпеці медики будуть лише тоді, коли патрульні чергуватимуть на території закладу, переконана лікарка.

− Біля міської лікарні поруч ще й пологовий, було б добре аби патрульні чергували хоча б вночі, - каже завідувачка приймального відділення.

Чи продовжувати співпрацю з охоронною службою, яка в ту ніч не приїхала на виклик, вирішуватиме адміністрація медзакладу.

Тим часом у поліції повідомили, що керівник ГУНП Рівненщини Олексій Камишанський проведе нараду за участі міської влади та представників охорони здоров’я, аби вирішити питання щодо забезпечення охорони порядку у приймальних відділеннях лікарень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень