Намазка на хліб з салом та часником: рецепти, яких ви не знали

Паштет з сала — це універсальна закуска, яку практично неможливо зіпсувати

Намазка з сала — страва проста, проте дуже поживна та смачна. Готують її по-різному: з гострим перцем, з паприкою, з часником, із зеленню, зі шкварками, з в'яленими томатами та навіть з овочами. Ми пропонуємо вашій увазі найсмачніші перевірені рецепти, які вам обов'язково сподобаються.

Намазка з сала по-українськи — рецепт за п'ять хвилин

Інгредієнти:

  • сало - 300 г;
  • часник - 1 головка;
  • сіль - на смак;
  • чорний мелений перець - на смак;
  • свіжа зелень - 50 г;
  • копчена паприка - на смак.

Сало без шкірки пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Якщо у вас немає ні того, ні іншого, можна злегка заморозити основний інгредієнт в морозилці і натерти його на крупній тертці.

В отриману масу додаємо нарізану зелень, пропущений через прес часник, сіль та спеції. Все перемішуємо. Перекладаємо намазку в стерильну банку, закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник.

Намазку з часнику та сала з зеленню

Інгредієнти:

  • сало - 500 г;
  • часник - 2-3 головки;
  • свіжий кріп - 50 г;
  • сіль - на смак;
  • чорний мелений перець - на смак;
  • в'ялені помідори - 250 г.

Сало відокремлюємо від шкіри та кілька разів пропускаємо через м'ясорубку.

Зрізану шкіру дрібно нарізаємо і підсмажуємо на сковороді близько 10 хвилин до появи рум'яної скоринки.

В'ялені помідори дрібно нарізаємо.

Додаємо до перекрученого сала шкварки, спеції, подрібнену зелень та в'ялені томати. Перемішуємо масу і зберігаємо в холодильнику в герметично закритому посуді.

Намазка з сала з копченостями 

Інгредієнти:

свіже сало - 300 г;

копчене сало - 200 г;

копчені ребра - 300 г;

сіль - за смаком;

мелений перець - за смаком;

часник - 2-3 головки;

свіжа зелень - 100 г.

Свіже та копчене сало відокремлюємо від шкіри і перекручуємо за допомогою м'ясорубки. Якщо любите занадто дрібну текстуру паштетів - перекрутіть сало двічі.

Знімаємо м'ясо з копчених ребер і нарізаємо на дрібні шматочки. Ні в якому разі не перекручуйте м'ясо на м'ясорубці, так як в цьому випадку його смак загубиться в паштеті.

Змішуємо шматочки м'яса з перекрученим салом.

Додаємо в намазку сіль, подрібнений часник, спеції і нарізану зелень. Все перемішуємо.

Зберігаємо намазку в холодильнику в щільно закритому посуді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному шукають власників загублених ключів

Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415

У Рівному втрачено сумку з дитячими речами

Втрачено чорну сумку - шопер з малюнком палаючий кремль в районі Автовокзалу, садок 56. В сумці були дитячий рюкзак та дитяча сумочка з іграшковим птахом папугою. 

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

Більше оголошень