Намазка на хліб з салом та часником: рецепти, яких ви не знали
Паштет з сала — це універсальна закуска, яку практично неможливо зіпсувати
Намазка з сала — страва проста, проте дуже поживна та смачна. Готують її по-різному: з гострим перцем, з паприкою, з часником, із зеленню, зі шкварками, з в'яленими томатами та навіть з овочами. Ми пропонуємо вашій увазі найсмачніші перевірені рецепти, які вам обов'язково сподобаються.
Намазка з сала по-українськи — рецепт за п'ять хвилин
Інгредієнти:
- сало - 300 г;
- часник - 1 головка;
- сіль - на смак;
- чорний мелений перець - на смак;
- свіжа зелень - 50 г;
- копчена паприка - на смак.
Сало без шкірки пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Якщо у вас немає ні того, ні іншого, можна злегка заморозити основний інгредієнт в морозилці і натерти його на крупній тертці.
В отриману масу додаємо нарізану зелень, пропущений через прес часник, сіль та спеції. Все перемішуємо. Перекладаємо намазку в стерильну банку, закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник.
Намазку з часнику та сала з зеленню
Інгредієнти:
- сало - 500 г;
- часник - 2-3 головки;
- свіжий кріп - 50 г;
- сіль - на смак;
- чорний мелений перець - на смак;
- в'ялені помідори - 250 г.
Сало відокремлюємо від шкіри та кілька разів пропускаємо через м'ясорубку.
Зрізану шкіру дрібно нарізаємо і підсмажуємо на сковороді близько 10 хвилин до появи рум'яної скоринки.
В'ялені помідори дрібно нарізаємо.
Додаємо до перекрученого сала шкварки, спеції, подрібнену зелень та в'ялені томати. Перемішуємо масу і зберігаємо в холодильнику в герметично закритому посуді.
Намазка з сала з копченостями
Інгредієнти:
свіже сало - 300 г;
копчене сало - 200 г;
копчені ребра - 300 г;
сіль - за смаком;
мелений перець - за смаком;
часник - 2-3 головки;
свіжа зелень - 100 г.
Свіже та копчене сало відокремлюємо від шкіри і перекручуємо за допомогою м'ясорубки. Якщо любите занадто дрібну текстуру паштетів - перекрутіть сало двічі.
Знімаємо м'ясо з копчених ребер і нарізаємо на дрібні шматочки. Ні в якому разі не перекручуйте м'ясо на м'ясорубці, так як в цьому випадку його смак загубиться в паштеті.
Змішуємо шматочки м'яса з перекрученим салом.
Додаємо в намазку сіль, подрібнений часник, спеції і нарізану зелень. Все перемішуємо.
Зберігаємо намазку в холодильнику в щільно закритому посуді.
Радіо Трек: НОВИНИ