Нагріли продавчиню сукні на тисячі: зухвалість українських інтернет-шахраїв вразила польську поліцію

У Польщі під варту взяли двох українців

Як повідомляє Підкарпатська поліція, стражі міста Ярослав спільно з вроцлавськими поліціянтами затримали двох громадян України.

26-річного та 31-річного чоловіків підозрюють у тому, що вони зламали банківський рахунок мешканки гміни Хлопіце та викрали з нього майже 30 тис. злотих.

36-річна полька виставила на продаж сукню у одному з інтернет-магазинів.

У приватному повідомленні вона отримала інформацію про те, що користувач придбав товар і просить підтвердити замовлення в повідомленні, надісланому на її особисту електронну адресу.  

Один із затриманих українців. Фото Підкарпатської поліції

Жінка, нічого не підозрюючи, відкрила надіслане їй посилання, яке перенаправило її на веб-сайт, дуже схожий на веб-сайт банку.

Під час входу в систему 36-річна жінка помітила, що платіжний додаток на її телефоні заблоковано.

 

Щоб розблокувати його, вона кілька разів ввела логін і пароль свого онлайн-банкінгу.

 

Як згодом виявилося, шляхом введення цих даних вона погоджувала операції з банківського переказу.  

Через якийсь час продавчиня сукні знову увійшла в свій онлайн-банкінг і помітила, що майже 30 000 злотих було знято з її рахунку чотирма переказами. 

Поліції  вдалося встановити, що викрадені з рахунку гроші частково використані зловмисниками. Вони онлайн купували електроніку у двох магазинах у Вроцлаві.

ЯрОславські поліцейські зв’язалися з офіцерами з Вроцлава. Їх співпраця принесла результати.  

В одному з магазинів були затримані два  громадянина України. Чоловіки, нічого не підозрюючи, прийшли забрати замовлення у магазин.

Після перевірки поліцейських систем виявилося, що 26-річного українця розшукували три поліцейські підрозділи в країні за шахрайство та зберігання наркотиків.

Затриманим громадянам України вже висунули звинувачення у зламі банківського рахунку та викраденні з нього майже 30 тис. злотих. злотий.

За скоєне їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Ярославський районний суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 3 місяці.

Постраждала жителька гміни Хлопіце незабаром отримає понад 23 тис. злотих, які злочинці ще не встигли витратити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень