Нагрілась вилка у розетці: що це означає?

Так бути не повинно

Часто ми торкаємося вилки різних приладів і відчуваємо, що вони теплі або навіть гарячі. Це не нормально і так бути не повинно.

Чи треба вирішити цю проблему?

Вилки електроприладів гріються через поганий електричний контакт. Що гірший контакт, то вищою буде температура. Найчастіше проблема в розетці. Контактні пластини всередині можуть ослабнути або окислитися, це спричиняє підвищення температури. Також можуть ослабнути гвинтові затискачі, якими прикручено провід до механізму розетки. Іноді вилка гріється через те, що електроприлад надто потужний, а проводка у квартирі на це не розрахована. Буває, несправна вилка.

Наскільки це небезпечно?

Нагрівання розетки та вилки може спричинити коротке замикання та пожежу. У такому випадку має спрацювати автоматичний вимикач у вашому квартирному щиті й знеструмити лінію. Його функція саме в цьому — відключатися при короткому замиканні та коли температура проводів стає вищою за норму.

Що робити?

Якщо вилка в розетці дуже нагрілася, не намагайтеся її витягти. Через високу температуру є ризик деформувати пластик або зіпсувати вилку. Спершу спробуйте «зняти навантаження» — відключіть бойлер, обігрівач або чайник за допомогою кнопки на самому пристрої або відключіть живлення взагалі у квартирі. Зачекайте, поки вилка охолоне, і тільки після цього спробуйте вийняти її з розетки. Зверніть увагу на латунні контакти в розетці. Сірий або фіолетовий колір свідчить про те, що розетка більше не придатна. Можна покращити контакт на гвинтових затискачах, там де провід підключений до механізму розетки. Також переконайтеся, що товщина проводу електромережі щонайменше 2,5 мм. Якщо провід тонший, допоможе лише заміна проводки.

Джерело: odessa-life.od.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень