«Нафтогаз» – у дефолті. Як це сталося і що буде з компанією далі

Державний монополіст не зміг розрахуватися з боргами

НАК «Нафтогаз» – банкрут. Про це говорить дефолт, який допустила державна компанія, не розрахувавшись по власних боргах. 26 липня компанія не сплатила інвесторам 335 млн доларів за одним випуском єврооблігацій і 45 млн євро відсотків за іншим. Про це йдеться у заяві акціонерної компанії.

Проте класичної процедури банкрутства «Нафтогазу» чекати не варто.

Річ у тім, що ця ситуація не в останню чергу виникла через розбіжності у позиціях керівництва уряду та керівництва держкомпанії.

В Кабінеті міністрів не полишають спроб домовитись з кредиторами та вже доручили «Нафтогазу» невідкладно розпочати другий раунд переговорів щодо реструктуризації боргу.

Як дефолт вплине на компанію

«Нафтогаз» фактично став заручником більш масштабного процесу реструктуризації зовнішнього боргу України. Водночас аналітики вважають, що невиплата компанією боргу не матиме суттєвих наслідків для її платоспроможності.

Теоретично на активи «Нафтогазу» за кордоном можуть спробувати накласти арешт для того, щоб таким чином погасити заборгованість. Проте цей варіант є малоймовірним. Дефолт буде тимчасовим і рано чи пізно вони погодять умови реструктуризації, вважає економічний експерт Сергій Фурса.

Зауважимо, що в листопаді «Нафтогазу» неминуче доведеться сплатити орієнтовно 40 млн доларів.

Джерело: epravda

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень