Українці отримали по дві квитанції за газ за один місяць. Що це означає?

Люди переймаються, чи не доведеться раптом платити двічі

У червні мільйони українців отримують квитанції за газ від нового постачальника, компанії «Нафтогаз». Наразі деякі клієнти отримали не одну квитанцію, як раніше, а дві.

 Люди б’ють на сполох – чи не доведеться двічі платити за газ, за один й той же період. 
 
Оплата газу та його доставлення розділена ще з січня 2020 року в межах реформи газового ринку. Саме тоді ухвалили закон, який передбачає, що продавати газ і доставляти його споживачеві мають різні компанії. 

Отже, щомісяця споживачі отримують дві платіжки за газ 

  • за доставлення / розподіл газу (від оператора ГРМ); 
  • за спожитий газ (від постачальника — ГК «Нафтогаз України»). 

Плата за транспортування або розподіл газу не є ані новим, ані додатковим платежем. Ви й надалі отримуватимете газ за однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ), - запевняють у «Нафтогазі»

Тариф на розподіл газу відрізняється в кожній області. Наприклад, у Дніпропетровській — 1,26 грн за 1 куб. м на місяць (без ПДВ), а на Закарпатті ця ж послуга коштує 1,99 грн (без ПДВ). 

Дізнатися свій тариф на розподіл газу можна на сайті оператора газорозподільної мережі. 

Під дописом компанії у соцмережі, знайшлося й чимало споживачів, які нарікають, що досі не отримали взагалі жодної квитанції від нового постачальника.

Наразі «Нафтогаз» ще отримують дані щодо обсягу споживання у травні, і в нових особистих кабінетах є повідомлення – що квитанції доставлять до 12 липня 2022 року. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень